Treninzi

Krav Maga Hercegovina ponovo otvorila vrata za najmlađe

Treninzi za djecu i tinejdžere provode se prema programu Kids & Teens organizacije Krav Maga Global iz Izraela.
Lifestyle / Flash | 09. 06. 2020. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krav Maga Hercegovina je ponovo otvorila vrata za najmlađe. Treninzi se održavaju na više lokacija u Hercegovini. Možete ih potražiti u Mostaru, Čapljini, Ljubuškom, Čitluku ili Širokom Brijegu.

Treninzi se održavaju uz osobitu pažnju na visoke higijenske standarde kao i do sada, te ograničen broj mjesta u grupama.

Zašto treninzi za djecu i tinejdžere

Uz stručno vodstvo Krav Maga instruktora djeca uče kako prepoznati moguće opasne ili konfliktne situacije, koji je najbolji način da ih spriječe, izbjegnu i riješe te ako je potrebno, kako se zaštititi u slučaju fizičkog kontakta. Također grade i jačaju samopouzdanje i kondicijsku spremu te razvijaju motoričke i funkcionalne sposobnosti.

Treninzi za djecu i tinejdžere provode se prema programu Kids & Teens organizacije Krav Maga Global iz Izraela.

Prilagođeni su za djecu od 5 do 15 godina, a provode se u manjim grupama do 15 djece.

Foto: PR / Krav Maga Hercegovina

Fizički razvoj djeteta

Treninzi samoobrane pogoduju pravilnom tjelesnom razvoju djeteta, pomažu pri regulaciji tjelesnih masnoća, jačaju kosti i mišiće, umanjuju rizik pojave dijabetesa ili prekomjerene težine kod djece.

Ona djeca koja su tjelesno aktivna imaju manje problema s nesanicom i bolje se nose sa svakodnevnim tjelesnim i emocionalnim izazovima.

Kroz trening djeca razvijaju fleksibilnost, snagu i izdržljivost, te popravljaju koordinaciju i motorički razvoj koji je često zapostavljen dugim sjedenjem.

Samoobrana i samopouzdanje djeteta

Krav Maga trening uči djecu prepoznati, izbjeći ili spriječiti konflikt koji se može dogoditi s vršnjacima ili pri susretu s odraslom/snažnijom osobom. Kroz trening samoobrane djeca pod vodstvom licenciranih instruktora uče obraniti sebe, ali i druge, te kako kontrolirati svoj stres i strah u opasnoj situaciji

Tipičan trening za djecu omogućuje razvoj u sveukupnom pogledu života - bilo da se radi o razvoju i vježbanju koncentracije za učenje u školi; disciplini, motoričkom razvoju i kondicijskoj spremi primjerenoj za njihovu dob; o stjecanju navika pomaganja bližnjima i poštivanju starijih ili da je riječ o razvijanju pravovremene reakcije.

Djeca kroz igru i zabavu razvijaju socijalne, mentalne i fizičke sposobnosti, a na taj način učenje prihvaćaju bez opterećenja te su rezultati vidljivi u kratkom roku.

Učini nešto korisno za svoje dijete. Upisi su u tijeku!

 

Kopirati
Drag cursor here to close