TV obraćanjem

Kraljica Elizabeta II. pokušala ohrabriti naciju

-Uspjet ćemo - i taj će uspjeh pripasti svakome od nas, naglasila je ona.
Lifestyle / Flash | 06. 04. 2020. u 08:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraljica Elizabeta II.

Britanska kraljica Elizabeta II. je u svom sinoćnjem izvanrednom televizijskom obraćanju naciji kazala da se izazov borbe protiv koronavirusa razlikuje od ostalih poteškoća s kojima se svijet suočavao prije - jer postoji zajednički cilj.

-Ovaj put se pridružujemo svim narodima širom svijeta u zajedničkom pothvatu, koristeći velik napredak znanosti i našu instinktivnu samilost da ozdravimo, kazala je kraljica u jednom od rijetkih posebnih obraćanja građanima Ujedinjene Kraljevine.

-Uspjet ćemo - i taj će uspjeh pripasti svakome od nas, naglasila je ona.

Kraljica Elizabeta II. obećala je naciji da će doći bolji dani iskoristivši riječi iz ratne pjesme Vere Lynn, da ćemo se „ponovno sresti“.

-Trebamo se utješiti da će se, iako moramo još dugo izdržati, vratiti bolji dani: opet ćemo biti s prijateljima; opet ćemo biti s našim obiteljima; ponovno ćemo se sastati, poručila je kraljica.

Analitičari u Londonu ističu da je obraćanje kraljice bilo ambiciozno, za željom da uvjeri i inspirira britansku naciju.

-Ali prije svega cilj govora je bio preoblikovati koronavirusnu krizu kao odlučujući trenutak za naciju koja će zauvijek pamtiti svoje kolektivne napore za spašavanje života svojih ranjivih kategorija, prenosi BBC, dodajući kako su misli i riječi kraljice bile usmjerene onima koji su sada sami, u samoizolaciji.

Izvanredna obraćanja britanske kraljice naciji vrlo su rijetka i događaju se samo u prijelomnim povijesnim trenucima. Ovo je ukupno peto takvo njezino obraćanje u proteklih 68 godina vladavine.

Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u Velikoj Britaniji porastao je za 621 na 4.934, pokazuju najnoviji podaci.

Kopirati
Drag cursor here to close