Široki Brijeg

Koncertom Prljavog kazališta i proglašenjem pobjednika završen 17-ti WHF

Janez Juh, grupa Ki, Vladimira Becić i Milena Obradović pobjednici su 17. WHF-a.
Lifestyle / Flash | 04. 08. 2019. u 01:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proglašenjem pobjednika i koncertom Prljavog kazališta pred oko 3.000 ljudi završen je 17. po redu West Herzegowina Fest, koji se od 1. kolovoza održavao u Širokom Brijegu.

Najbolji bend je Ki iz Kumanova u Sjevernoj Makedoniji, najbolji kratki film je Zlatni lančić, autora Janeza Juha Slovenije dok je posebno priznanje dobio filma Jabuka, tri dvopeka, jogurt, autorice Anite Čeko iz Splita.

Autori najboljeg likovnog rada su Milena Obradović iz Šapca u Srbiji te Josip Ivešić iz Žepča. Najbolje kratke priče napisali su Vladimira Bečić iz Dugog Sela koja je osvojila prvu nagradu za priču 'Gospa od zdravlja'. Drugu nagradu u književnom dijelu dobila je mostarska književnica i književna kritičarka Magdalena Blažević za priču 'U studenom', dok je trećenagrađeni Elvis Ljajić iz Sarajeva s pričom 'Jagoda'.

Najbolji styling imao je Ejub Junuzović,frontmen benda Ending a Clutter z Tuzle.

 

U tri festivalska dana publika u Širokom Brijegu imala je priliku vidjeti i izložbu češkog umjetnika Romana Řeháka koji zanimljivom tehnikom kroz prilagodbe i obrade fotografija na neobično kreativan način stvara fotografije koje podsjećaju na umjetničke slike.

Predstavljena je i knjiga 'Splitska dica' i istoimeni set CD-ova hrvatskog glazbenog kritičara Zlatka Galla, a posjetitelji festivala, koji je ove godine održan po 17. put, uživali su u koncertima Parnog valjka, koji je u Širokom brijegu nastupio prije 30 godina, Galije, Who See te Prljavog kazališta.

I ove godine festival su posjetili brojni umjetnici, a autori koji su ušli u konkurenciju boravili su u Širokom Brijegu.

Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet, najbolji bend nagradio je Jägermeister, a Levi's odabrao i nagradio najbolji styling, UniCredit Bank nagradio je likovnog umjetnika, a pokrovitelj natječaja za kratku priču je portal Bljesak.info.

Ovogodišnji žiri u likovnom dijelu činili su velikan moderne umjetnosti Braco Dimitrijević, profesor širokobriješke Akademije Svetislav Cvetković  te crnogorski umjetnik Zdravko Delibašić.

Glazbeni žiri činili su slikar i glazbenik Ivica Propadalo, glazbenik Ivan Huljić te Zlatko Gall.

Kopirati
Drag cursor here to close