Katarina Kitarović

Kći hrvatske predsjednice nastupila na Zlatnoj pirueti

Lifestyle / Flash | 06. 12. 2015. u 09:40 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju otvorila hrvatska predsjednica koja se u Ledenoj dvorani pojavila i u subotu, posljednjeg dana, na gala večeri pobjednika.

Bila je u društvu supruga Jakova, a najviše se smiješila za vrijeme nastupa svoje lijepe kći Katarine koja je talentirana klizačica i kojoj je cilj u budućnosti izboriti nastup na Zimskim olimpijskim igrama.

Inače, ruskinja Elizaveta Tuktamiševa osvojila je u subotu 48. Zlatnu piruetu Zagreba.

Aktualna svjetska i europska prvakinja imala je 11 bodova prednosti pred bivšom viceprvakinjom svijeta Alenom Leonovom već nakon kratkog programa, a večeras je u slobodnom samo potvrdila dominaciju.

"Odradila sam dobar posao ovdje. Prije dvije godine na ovom istom ledu osvojila sam europsku broncu i bila treća na Pirueti, no sada ću napokon pamtiti Zagreb po pobjedi", rekla je Tuktamiševa koja je pobijedila sa 201,33 boda, 25 više od srebrne Kazahstanke Elizabet Tursinbajeve, dok je brončana Amerikanka Karen Chen.

Olimpijska pobjednica Adelina Sotnikova nakon dva pada, završila je kao šesta i popravila se za jedno mjesto. Tako je svjetska prvakinja za čak 40 bodova bila bolja od olimpijske pobjednice.

REZULTATI

Klizačice
1. Elizaveta Tuktamiševa (Rus) 201,33
2. Elizabet Tursinbajeva (Kaz) 176,33
3. Karen Chen (SAD) 175,35
4. Alena Leonova (Rus) 173,24
5. Angela Wang (SAD) 163,41
6. Adelina Sotnikova (Rus) 159,80

Kopirati
Drag cursor here to close