akcija

Kavana u Splitu nudi popust onima koji idu na misu?

Lifestyle / Flash | 15. 12. 2015. u 14:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistički vodič, Britanac Paul Bradbury je tijekom posljednjih 12 godina, otkako se zaljubio u Dalmaciju i skrasio na Hvaru, ispisao tisuće članaka u kojima je promovirao najprije Hvar, a potom i Split. U pitanju je jedan od najčitanijih turističkih blogera i urednik Total Croatia Newsa, portala hrvatskih vijesti na engleskome, čije su impresije prenosili i medijski giganti poput BBC-ja i Timesa.

Baradbury je u Split svratio u nedjelju zbog sastanka Međunarodne udruge turističkih novinara i pisaca. Poželio je otići na piće u "Lvxor", naručio je kakao i dobio ga. Najprije kakao, a onda nakon nekog vremena i račun (drugi!) od 24 kune.

Ubrzo mu se na kavi pridružila i kolegica Tanja Radmilo, koja također piše za Total Croatia News, i koju je također prenerazila cijena. Posumnjali su da je u pitanju dvostruki cjenik, jedan za lokalne goste, drugi za turiste, budući da je takva praksa i u brojnim drugim kafićima.
Da su bili u pravu, zaključili su kada je Tanja dobila kavu za samo 10 kuna, s tim da joj je rečeno da je to akcijska cijena...

Tanja je pitala konobaricu o tim drastičnim razlikama u cijeni, na što joj je ona odgovorila kako u lokalu postoji popust za ljude koji idu na misu u Svetoga Duje... Kada je gošća objasnila konobarici da ona uopće nije bila na misi i da je u pitanju diskriminacija turista, Paul je dobio novi račun na kojem je kakao koštao 15 kuna. I on je dobio specijalni popust... A, zamislite, uopće nije bio na misi!
Kako piše Slobodna Dalmacija, sve ovo je Bradbury je napisao i u ponedjeljak objavio na svojem portalu u tekstu pod naslovom "Top Split Cafe Caught Double Pricing, Offers Religious Discounts", a redakciju "Slobodne" je o dvostrukom cjeniku obavijestila Danni Matijaca, turistička djelatnica i hrvatska Australka.

'' Ne provodimo nikakvu diskriminaciju stranih gostiju, niti imamo posebne popuste za vjernike koji idu u katedralu. Stvar je u tome da imamo jedinstven cjenik za sve goste, a posebne popuste dajemo stalnim gostima, dakle, onima koji nam redovito dolaze u kafić. A među njima ima i dosta stranaca koji žive u Palači.''

Govori tako Stipe Malada, voditelj "Lvxora", koji ne vidi ništa sporno u dvostrukim cijenama. Napominje i da akcijske cijene imaju samo za pet-šest toplih napitaka, te da takva praksa postoji svuda u svijetu, piše Slobodna Dalmacija.

Kopirati
Drag cursor here to close