Moguće je

Kako ukloniti salo s koljena?

Graciozna koljena uopće nisu san, već rezultat svrhovitih radnji. Skup vježbi, posebno na sobnom biciklu, razne vježbe na običnom užetu za skakanje, kao i trčanje i čučnjevi, pomoći će vam da se riješite masnih zaliha u području koljena.
Lifestyle / Flash | 20. 04. 2024. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Masne naslage na koljenima nisu problem samo za osobe s viškom kilograma, mogu se pojaviti i na vitkim nogama. Srećom, moguće je ukloniti salo s koljena uz pomoć posebnih vježbi, obloga i masaže. Cilj je poboljšati prokrvljenost ovog područja. Redovito slijedite ove preporuke – sigurno ćete vidjeti rezultate!

Činjenica je i da prehrana nije najmanje važna u razvoju ovog problema.

Dakle, preporučljivo je konzumirati manje:

masno
začinjeno,
slanu hranu.

Dajte prednost:

jogurtu,
zobenoj kaši,
povrću,
voću.

Kako ukloniti salo s koljena?

Graciozna koljena uopće nisu san, već rezultat svrhovitih radnji. Skup vježbi, posebno na sobnom biciklu, razne vježbe na običnom užetu za skakanje, kao i trčanje i čučnjevi, pomoći će vam da se riješite masnih zaliha u području koljena, prenosi Atma.

Vi samo trebate odlučiti što vam se najviše sviđa ili slijedite sve preporuke zajedno. Potrebno konsolidirati postignute rezultate sa sljedećim vježbama.

Super učinkovite vježbe za lijepa koljena

Najveći neprijatelj sala na koljenima je vježba, koja baš kao i lice, mogu otkriti godine i kondiciju. Ne odlučuje se svaka žena lako na suknju, radije sakriva masne naslage iznad koljena ispod hlača. Međutim, problem je lako riješiti. A za to uopće nije potrebno iscrpljivati se dugim vježbama u teretani. Dovoljno je posvetiti samo 15-20 minuta.

Rotacija

Prva i najjednostavnija vježba uključuje rotiranje koljena. Morate stajati ravno sa skupljenim petama i koljenima.

Lagano se nagnite naprijed, dlanovima obuhvatite koljena i njima napravite veliki krug, prvo u jednom, a zatim u drugom smjeru.

Ponovite 15–20 puta.

Čučnjevi

Najbolja vježba za noge, uključujući i koljena, su čučnjevi. Postoji nekoliko različitih tehnika izvođenja ove vježbe, no za početnike je najbolje započeti s polučučnjem.

Nakon nekoliko dana treninga možete uzeti bučice ili za tu svrhu koristiti boce s vodom od 1,5 litara.

U početku je bolje vježbati sa stolicom: uspravite se s nogama postavljenim u širini ramena i držite bučice ili boce u rukama ispruženim prema dolje.

Podižući ruke i postavljajući ih ispred sebe, lagano se nagnite prema naprijed i spustite u čučanj dok stražnjica lagano ne dodirne stolicu.

Vratite se u početni položaj i napravite 3 serije od 10-13 ponavljanja.

Savijanje

Stanite blizu zida ili nekog drugog oslonca i podignite nogu tako da čini pravi kut s razinom poda. Izvedite 15-25 savijanja koljena.

Ponovite vježbu za drugu nogu. Sada pokušajte to učiniti dok stojite na prstima.

U ovom slučaju preporučuje se podizanje noge ne samo prema naprijed, već i u stranu i natrag.

Odstup unazad

Kleknite, držeći leđa ravno. Brojeći do “jedan”, polako nagnite torzo unatrag, osjećajući istezanje mišića iznad koljena. Nakon što ste došli do najekstremnije točke, kada više nije moguće održati ravnotežu, vratite se u početni položaj.

Za početnike – izvedite samo 10 ponavljanja, postupno povećavajući njihov broj na 30 i izvodeći u tri serije.

Držite ruke ispružene uz tijelo. Brojeći do “jedan”, ispružite ih prema naprijed, čučnite u polučučnju i u potpunosti prenesite težinu tijela na ispruženu desnu nogu, kao pri hodu uz stepenice.

Podignite lijevu s poda, ispravljajući tijelo.

Ponovite vježbu 15 puta za svaku nogu. Nakon odmora, izvedite još dvije serije od 15 ponavljanja.

Penjanje na povišenje

Pronađite neki čvrsti predmet na koji se možete penjati, to može biti klupica ili stolica. Stanite uspravno ispred tog predmeta tako da su stopala u širini kukova.

Stavite jednu nogu na klupicu pa zakoračite tako da se i drugom popnete. Iz gornje pozicije se isto prvom nogom spustite natrag pa se i drugom spustite. Popnite se 20 puta (10 puta svakom nogom kao početnom).

Stražnji iskorak

Stanite uspravno tako da su stopala u širini kukova. Osigurajte iza sebe slobodan prostor. Iskoračite unatrag desnom nogom i spustite se tak da stražnje koljeno dođe gotovo do tla, vodeći računa da vam koljeno prednje noge ne prelazi zamišljenu liniju prsta stopala.

Odgurnite se petom u početni položaj. Ponovite s druge strane. Pobrinite se da gornji dio tijela bude uspravan održavajući dobru posturu. Napravite 10 ponavljanja na svakoj nozi.

Video: Skinite salo s koljena

Maske i oblozi

Maske i oblozi vrlo su popularni u borbi protiv masnih naslaga na koljenima. Ovi se postupci mogu bez poteškoća provesti kod kuće.

Maska od kupusa

Dakle, kupus biste trebali nasjeckati na (sitno) ribež.

Zatim dodajte malo običnog kefira.

Čudotvorna maska je spremna.

Treba ga nanijeti na koljena, prethodno naparena, a preko staviti zavoj, po mogućnosti od pamučne tkanine.

Ako nemate baš vremena i želje za izradom maski, onda možete koristiti razne anticelulitne gelove ili kreme. Treba ih nanijeti na kožu u području koljena, a zatim omotati prozirnom folijom i ostaviti ovaj oblog oko 20 minuta.

Oblozi od meda također su vrlo učinkoviti protiv sala na koljenima.

Također, plava glina je vrlo učinkovita

Maska od plave gline

Dakle, za omatanje, morate razrijediti glinu do guste konzistencije s vodom.

Dobivenu smjesu nanesite na kožu, a zatim omotajte koljeno prozirnom folijom.

Obući tople hlače i držati ovaj oblog oko 3 sata.

Zatim isperite glinu vodom i namažite je kremom (hidratantnom).

Masaža će vam također pomoći pri skidanju masnih naslaga. Preporučljivo ju je provoditi nakon tuširanja uz korištenje kreme.

Kopirati
Drag cursor here to close