Red Bull Half Court

Kako izgleda kada grafiter oslika čitavo košarkaško igralište

Red Bull Half Court je košarkaški turnir u formatu 3x3, koji slavi spoj čarobne igre pod obručima i ulične umjetnosti.
Lifestyle / Flash | 02. 04. 2021. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski ulični umjetnik Piskv kreirao je street-art djelo koje je rimskom kvartu Scalo San Lorenzo dalo novi život pred ovogodišnje izdanje natjecanja Red Bull Half Court.

Red Bull Half Court je košarkaški turnir u formatu 3x3, koji slavi spoj čarobne igre pod obručima i ulične umjetnosti. Lokalni košarkaški teren u Rimu je tako dobio novo ruho za 2021. godinu, i sada je spreman da bude pozornica za atraktivne poteze.

Lokalni ulični umjetnik Piskv (pravog imena Francesco Persichella) zamoljen je da za ovogodišnje natjecanje osmisli djelo koje bi udahnulo novi život kvartu Scalo San Lorenzo u talijanskoj prijestonici.

Foto:PR / Oslikani teren je s površinom od 800 m² jedan od najvećih te vrste u Europi,

On je surađivao s volonterima iz lokalne zajednice kako bi kreirao novo djelo, koje preko cijelog terena prikazuje igrača kako „zakucava“ unutar zidina čuvenog Koloseuma.

„Ideja projekta je nastala iz samih linija urbanog konteksta. Promatrao sam prostor odozgo i odlučio ubaciti konturu Koloseuma u okvir igrališta, jer sam mu želio dati snažan identitet. Iz Koloseuma izranja igrač koji izvodi zakucavanje, najpoznatiji potez u uličnoj košarci. Snagu dizajnu daju dinamične linije i žive boje, brišući sivu stvarnost koja je ranije dominirala igralištem“, izjavio je 27-godišnjak.

Oslikani teren je s površinom od 800 m² jedan od najvećih te vrste u Europi, a dinamični grafit ga je pretvorio u živopisnu arenu punu energije.

„Ovo igralište je uvijek bilo poznato u gradu. Iz svih drugih kvartova takođe dolaze ovdje da igraju, a zajednica je uvijek bila vrlo aktivna. Mladi ljudi, koji žive u nepovoljnim životnim okolnostima, pronašli su novu energiju i zajedno s Piskvom doprinijeli da ovaj pomalo zapušteni teren, koji je godinama bio zaboravljen, doživi preobražaj“, kaže Matteo Baruzzo, član košarkaške zajednice kvarta San Lorenzo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close