Pitti Uomo

Josip Grabovac: Hercegovinom insprirana kreacija na najvećem sajmu muške mode

Lifestyle / Flash | 07. 06. 2017. u 16:33 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Grabovac već svima dobro poznati muški modni bloger iz Širokog Brijega, nastavlja nizati uspjehe.

Josip je i ove godine dio najvećeg sajma muške mode Pitti Uomo u Firenci, koji se dva puta godišnje održava još od 1972. godine. Josip je jedini bloger iz BiH koji sudjeluje na ovom sajmu, ali ovaj put neće predstavljati niti jedan brend, nego će predstaviti sebe.

''Opet se pripremam za najveći sajam muške mode u svijetu i ovaj put sam odlučio sam odabrati svoj outfit i ponosno se predstaviti. Ovom prilikom želim zahvaliti svim modnim dizajnerima i kreatorima iz BiH, Hrvatske i šire koji su mi ponudili suradnju. Još neću otkriti što sam odlučio obući, ali mogu vam reći da ću svijetu predstaviti i inovativni hercegovački proizvod Tag Tie Mostar; mašne od drveta. Nadam se kako će se ''hercegovački'' stil svidjeti svijetu'', rekao nam je Josip kroz smijeh, dodajući kako će gdje god ode s ponosom predstaviti svoje rodno mjesto, Mostar i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

S obzirom da je ovogodišnja tema Pitti Uoma cvijeće, Josip kaže kako je inspiraciju definitivno pronašao u živopisnom hercegovačkom krajoliku.

''Uhvatio sam vremena da posjetim svoju obitelj i smislim kreaciju koju ću nositi. No prije toga stigao sam u Hrvatsku zbog suradnje sa jednim od najluksuznijih restorana na Kornatima ( Core Kornati ) i novog talijanskog brenda Absolut Joy. S ovim brendom sam potpisao novi ugovor do kraja 2017. godine, a oni traže od mene fotografije iz Hrvatske. Fotografrao sam se i na brojnim lokacijama u BiH i naravno na Starom mostu, što je zaista privlačna lokacija stranim brendovima'', kaže nam Josip, preko kojeg su strani brendovi otkrili Stari most i još mnoge druge poznate lokacije u Hercegovini i Hrvatskoj.

Nakon što se predstavi na Pitti Uomo Josip ide put Milana, gdje će sudjelovati na nekim od događaja Fashion Week Milano i kao Vip gost na prezentaciji novih Lamborghini automobila 2018., a za svoj blog gdje će pisati o njima.

''Jako sam iznenađen što me Lamborghini opet pozvao, to su automobili koje šira javnost još dugo neće vidjeti, a moj blog definitivno će im biti prozor u taj svijet'', kaže Josip.

Josip se sa svojim blogom Glas mode nedavno okrunio i titulom jednog od najboljih blogera u svijetu, te se našao na listi 'top Worldwide fashion blogger'.

Svijet marketinga i promocije definitivno se mijenja, a preko Josipa Bosna i Hercegovina postaje poznatija u svijetu, pogotovo u svijetu mode.

Kopirati
Drag cursor here to close