Paul Haggis

Još jedna optužba za seksualno zlostavljanje u svijetu filma

Holivudski redatelj, koji je osvojio dva Oscara za film "Fatalna nesreća" iz 2006. godine odbacuje optužbe.
Lifestyle / Flash | 20. 06. 2022. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanske vlasti naredile su kućni pritvor filmskom redatelju i oskarovcu Paulu Haggisu nakon optužbi za seksualno zlostavljanje, prenose mediji u ponedjeljak na temelju informacija iz tužiteljeva ureda u Brindisiju, piše Hina.

Haggis, 69-godišnji Kanađanin, optužen je da je danima zlostavljao ženu u hotelskoj sobi u gradu Ostuni blizu Brindisija na jugoistoku Italije. Zatvoren je u nedjelju.

Holivudski redatelj, koji je osvojio dva Oscara za film "Fatalna nesreća" iz 2006. godine odbacuje optužbe.

Haggisova odvjetnica Priya Chaudhry rekla je u mailu američkom mediju National Public Radio: "Prema talijanskom zakonu, ne mogu raspravljati o dokazima. Uvjerena sam da će optužbe protiv gospodina Haggisa biti odbačene. Potpuno je nevin i spreman u cijelosti surađivati s vlastima, tako da će istina brzo izići na vidjelo."

Britanka, prethodno poznata Haggisu, optužila ga je za seksualno zlostavljanje u hotelskoj sobi između 12. lipnja u nedjelju i srijede prošli tjedan.

Haggis ju je potom odvezao na aerodrom u Brindisiju u ranim satima u nedjelju, rekla je žena koja je zatim otišla na policiju i odvedena je u bolnicu na pregled.

Redatelj je u Italiji kao gost festivala koji počinje u ponedjeljak. Talijanska novinska agencija ANSA izvijestila je da su organizatori trenutno isključili Haggisa sa svih festivalskih događanja.

Kopirati
Drag cursor here to close