Osipanje

Još jedan odlazak s Eurosonga

Eurovizijski moto "Ujedinjeni glazbom" razlog je zbog kojega se bavi muzikom, rekla je Mele, dodavši da su "to trenutačno samo prazne riječi."
Lifestyle / Flash | 11. 05. 2024. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko sati prije početka finalne večeri Eurosonga, norveška spikerica koja čita dodijeljene bodove, povukla se i odustala od predviđenog zadatka koji je trebala obaviti u ime svoje zemlje.

Pjevačica Alessandra Mele svoju je odluku pojasila u video poruci objavljenoj u subotu na Instagramu, kao razlog navevši izraelske operacije u Pojasu Gaze.

"Ondje je u tijeku genocid", rekla je 21-godišnjakinja na engleskom jeziku. "Otvorite oči. Otvorite srce. Neka vas ljubav dovede do istine."

Eurovizijski moto "Ujedinjeni glazbom" razlog je zbog kojega se bavi muzikom, rekla je Mele, dodavši da su "to trenutačno samo prazne riječi."

Nizozemski javni RTV sustav oglasio se o izbacivanju Joosta Kleina. U priopćenju navode kako su ga, bez prethodnog dogovora, snimali dok je silazio s pozornice i žurio u greenroom. Kažu kako je Joost više puta 'dao do znanja da ne želi da ga se snima'.

''Njegov zahtjev nije se poštivao. Zbog toga je Joost napravio prijeteći pokret prema kameri. Joost nije dotaknuo snimateljicu'', navode u priopćenju. Kazali su i kako su imali 'intenzivne konzultacije s EBU-om te da su predložili nekoliko rješenja'.

Unatoč tomu, EBU je ipak odlučio diskvalificirati Joosta Kleina.

Nizozemski glazbenik Joost Klein diskvalificiran je s Eurosonga u subotu pošto je švedska policija istražila optužbu za neprimjereno ponašanje prema članici produkcijske ekipe, priopćila je Europska radiodifuzna unija (EBU) koja organizira natjecanje.

Inače, veliki antiratni prosvjed održao se danas poslijepodne u Malmöu u znak protesta što je izraelskim predstavnicima dopušten nastup na ovogodišnjoj Euroviziji. Više tisuća ljudi protestiralo je na ulicama švedskog grada tvrdeći kako “Eurovizija podržava genocid”.

Kopirati
Drag cursor here to close