Sabatina 2019.

Merlot s Humca: Hercegovačko vino šampion crnih suhih i polusuhih vina

Dodjeljivane su nagrade za šampione bijelih i crvenih buteljiranih vina. Ove godine je šampion crnih suhih i polusuhih vina Merlot reserve 2011. - Vino Milas, iz Humca kod Ljubuškog, vinara Zdenka Milasa.
Lifestyle / Flash | 15. 11. 2019. u 13:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 29. međunarodnom susretu vinograda i vinara pod nazivom Sabatina 2019. održanom u Trogiru od 7. do 10. studenoga, u organizaciji Zadružnoga saveza Dalmacije (ZSD) sudjelovali su između ostalih i hercegovački proizvođači vina zajedno s Federalnim agromediteranskim zavodom iz Mostara koji je ujedno znanstveno-stručni suorganizator navedene manifestacije.

Vinari su se natjecali u kategorijama buteljiranih, otvorenih vina ali i rakija i jakih alkoholnih pića.

Dodjeljivane su nagrade za šampione bijelih i crvenih buteljiranih vina. Ove godine je šampion crnih suhih i polusuhih vina Merlot reserve 2011. - Vino Milas, iz Humca kod Ljubuškog, vinara Zdenka Milasa.

Također, dodjeljivane su zlatne, srebrne i brončane medalje i diplome za kvalitetu kao i diplome za sudjelovanje na Sabatini 2019.

''Veliki broj osvojenih nagrada na Sabatini 2019. je dokaz da je kvaliteta naših vina na zaista vrhunskoj EU razini i da imamo vina koja mogu ravnopravno stajati uz bok renomiranim markama iz EU. Dobivene nagrade su samo dokaz našim vinarima da se nalaze na pravom putu i ujedno novi poticaj za budućnost našega vinarstva'', izjavio je direktor Federalnog agromediteranskog zavoda prof.dr.sc. Marko Ivanković.

Foto: Vladimir Dugandzic/Hanza Media / Merlot s Humca: Hercegovačko vino šampion crnih suhih i polusuhih vina

Svi nagrađeni bh. vinari partneri su Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru, te su, kako navodi direktor Ivanković, dobivene nagrade dodijeljene domaćim vinarima ujedno priznanje i Zavodu.

''Zajedno već dugo godina se borimo za svaki novi hektar vinograda u Bosni i Hercegovine, a dobivene nagrade su potpora na zacrtanom putu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva. Dakle, ostajemo i dalje zajedno na promociji naših vina i širenju ove kulture u Bosni Hercegovini'', izjavio je direktor Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar Marko Ivanković.

Sabatina okuplja vinogradare i vinare, stručnjake, sommeliere, ugostitelje, trgovce, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija i inozemstva.

Osim gospodarskih subjekata iz Hrvatske, interes za sudjelovanjem pokazali su i oni iz: Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close