Projekt

''El Chap1nho'' će predstavljati BiH na Red Bull Solo Q prvenstvu u Danskoj

Red Bull Solo Q je projekt pokrenut s ciljem razvoja sve masovnije eSport zajednice i pružanja podrške mladim talentima u izlasku na veliku scenu.
Lifestyle / Flash | 04. 08. 2020. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devetnaestogodišnji Nikola Kondić iz Prijedora, u gejmerskim krugovima poznatiji kao “El Chap1nho“, pobjednik je domaćeg izdanja globalnog eSport turnira Red Bull Solo Q. Proteklog vikenda on je savladao konkurente iz BiH i tako rezervisao kartu za veliko finale u Danskoj gdje će krajem novembra odmjeriti snage protiv 16 regionalnih prvaka, te u Kopenhagenu braniti boje naše zemlje.

Spektakularna online završnica natjecanja u planetarno popularnoj igri “League of Legends”, održana je proteklog vikenda i okupila je sve pobjednike tijekom četiri kvalifikacijske runde, koje su privukle oko 200 natjecatelja. Spektakl je trajao duže od pet sati i mogle su se vidjeti vrhunske 1na1 borbe uz zabavne i šaljive komentare “Wunka”, te svjetski poznatog streamera, Azera “Azzapp” Dugalića.

Inače, novi prvak u ranoj fazi skrenuo je pažnju na sebe. Iznenađivao je protivnike netipičnim igrama i odabirom heroja, što je rezultiralo smjelim, “flashy” potezima koje dosad nismo imali priliku vidjeti, pogotovo ne u ovoj fazi natjecanja. U samoj završnici čekao ga je razigrani Amel “Obito Sensei” Zajić.

Video: Red Bull Solo Q BiH - FINALE !redbull

Već u prvom meču Nikola je pokazao šta želi - uvjerljivu i dominantnu pobjedu. Čim se prvi val “miniona” susreo, “El Chap1nho” je krenuo u napad. Iskoristio je prednost svog heroja, “Dravena”, te je počeo agresivnu borbu od prve sekunde, što je iznenadilo “Obito Senseia”. Jedan pogrešan korak zbog kojeg je bio kažnjen, i Nikola je poveo sa 1-0. Vidjelo se odmah da se Amel neće oporaviti od šoka, a BiH je dobila novog šampiona koji je slavio pobjedu sa uvjerljivih 3-0 u velikom finalu.

Iako nije uspio trijumfalno podići pobjednički pehar, nasmijao je voditelje i publiku kratkim javljanjem u direktan prenos finala. Naime, na pitanje koja je njegova tajna uspjeha, Nikola je kratko odgovorio “samo ide gas”, što je sve nasmijalo i vjerovatno stvorilo nekoliko “memova” usput.

Red Bull Solo Q je projekt pokrenut s ciljem razvoja sve masovnije eSport zajednice i pružanja podrške mladim talentima u izlasku na veliku scenu. Ovog ljeta prvi je put organiziran u online formi u suradnji Red Bulla i Tiltproofa, koji već dugo rade zajedno na pokretanju i razvijanju domaćih i regionalnih eSport projekata.

Kopirati
Drag cursor here to close