Sustavan problem

Dustin Hoffman o Oscaru: To je uvijek bio rasizam

Lifestyle / Flash | 03. 03. 2016. u 07:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki glumac Dustin Hoffman smatra da postoji sustavni problem sa rasizmom u Sjedinjenim Američkim Državama koji nadilazi Oscara.

Dobitnik dva Oscara nije prisustvovao ovogodišnjoj svečanosti dodjele priznanja Američke akademije filmske umjetnosti u nedjelju uvečer, čak nije gledao ni TV prijenos. Vrijeme je proveo na NBA utakmici New Work Knicksa, gdje je sreo jednog od počasnih dobitnika Oscara.

''Otišao sam da pogledam Knickse i sreo prijatelja Spike Leeja. Bio je obučen za Oscara, ali je bio na utakmici Knicksa'', kaže Hoffman.

Lee je na utakmici u Madison Square Gardenu bio u crnom smokingu. Komičar Tracy Morgan, koji je sudjelovao u jednom od skečeva na Oscaru prethodnih godina, također, je bio na utakmici. Već drugu godinu za redom među nominiranim za dobitnika Oscara bili su samo bijelci.

''Pa, to je uvijek tako bilo. To nije ništa novo, kao što sam čuo da je Chris Rock rekao: 'Zašto ove godine'“, rekao je Hoffman.

Rock, koji je crnac, je u svom kontroverznom monologu, kao domaćin, na otvaranju Oscara između ostalog rekao:

''Zašto baš ove godine prosvjeduju? Ovo je 88. dodjela priznanja akademije, što znači da se ova cijela situacija za nominacijom crnaca ranije dogodila najmanje 71 put.''

Hoffman je bio iskren u svom odgovoru zbog čega se čekalo tako dugo.

''To je uvijek bio rasizam. To je neka vrsta odraza onoga što zemlja zaista jeste'', smatra Hoffman.

Priznati holivudski glumac svoje komentare dao je u srijedu tijekom otvorenja Metrographa, prvog kina u samostalnom vlasništvu koje se u posljednjih deset godina otvorilo u Manhattanu.

Kopirati
Drag cursor here to close