Prirodno i učinkovito!

Djelotvorne maske za lice od samo 2 sastojka koje morate probati

Lijepa i njegovana koža ne mora nužno biti rezultat skupocjenih maski i krema za lice.
Lifestyle / Flash | 14. 12. 2023. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjesto trošenja novca na proizvode za koje niste sigurni da će vam pomoći, radije se okrenite prirodnim rješenjima koje možete napraviti sami. U današnjem članku ćemo se pozabaviti maskama za lice od samo 2 sastojka koje sigurno imate kod kuće.

Saznajte koji od njih odgovaraju vašem tipu kože i kako ih pravilno pripremiti i upotrijebiti. 

1. Jaje i limun za masnu kožu

Sastojci: 1 jaje i 5 kapi svježe cijeđenog soka od limuna 

Priprema: Odvojite žumanjke i bjelanke te bjelanke umutite u pjenu. Dodajte mu limunov sok te žumanjac koji ste prethodno odvojili. Na prethodno čisto lice, kružnim, nježnim pokretima nanesite masku na lice i vrat. Ostavite je da djeluje sve dok ne osjetite da vas zateže.

Nakon toga je isperite toplom vodom i posušite lice. Odmah ćete primijetiti manjak masnoće i sjaja na licu  što je jedan od znakova masne kože. Za najbolje rezultate ponavljate ovaj proces 3 puta tjedno. 

2. Med i avokado za suhu kožu

Sastojci: Pola zrelog avokada, 1 žlica meda.

Priprema: Zgnječite avokado viljuškom i dodajte med. Temeljito promiješajte te nanesite na prethodno očišćeno lice. Ostavite da djeluje 20-ak minuta, a zatim isperite toplom vodom te posušite.

Ova maska povoljno djeluje na suhu kožu lica jer avokado pruža hranjive tvari, dok med dodaje hidrataciju. Ponovite postupak jednom do dva puta tjedno te uživajte u nježnosti i ljepoti svoje kože.

3. Jogurt i med za mješovitu kožu 

Sastojci: 2 žlice jogurta, možete koristiti obični no idealan bi bio grčki jogurt, 1 žlica meda (po mogućnosti domaćeg)

Priprema: Pomiješajte jogurt i med u posudi dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Nanesite masku na čisto lice, izbjegavajući područje oko očiju. Ostavite da maska djeluje 20-ak minuta te isperite toplom vodom.

Ova maska pozitivno djeluje na kožu lica zbog jogurta koji je hidratizira te meda koji kontrolira višak masnoće. Osim toga, ova maska ima i blagi piling efekt, te ćete nanošenjem iste kružnim pokretima, ukloniti mrtve stanice kože. 

4. Kivi i med u borbi protiv bora 

Sastojci: 1 zreli kivi, 1 žlica meda (po mogućnosti domaćeg)

Priprema: Ogulite kivi i izgnječite ga vilicom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte žlicu meda u gnječeni kivi te sve dobro promiješajte. Nanesite masku na očišćeno lice, izbjegavajući područje oko očiju.

Ostavite da djeluje 20-ak minuta kako bi koža upila blagodati ovih prirodnih sastojaka. Ova maska pomaže kod finih bora jer kivi pomaže u proizvodnji kolagena dok med hrani i hidratizira kožu. 

5. Mlijeko i kvasac za kožnu sklonu aknama 

Sastojci: Svježi kvasac i toplo mlijeko

Priprema: Usitnite svježi kvasac te ga pomiješajte s toplom mlijekom. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu koju ćete nanijeti na prethodno očišćeno lice. Pobrinite se da masku ne nanosite blizu očiju. Pustite je da očvrsne te kad osjetite da vas lagano zateže, isperite je samo toplom vodom.

Masku je potrebno koristiti par puta da bi vidjeli pozitivnu promjenu na vašem licu, idealno jednom tjedno. Kvasac je bogat vitaminima iz B grupe te povoljno utječe na zdravlje i ljepotu kože lica. 

Zaključak 

Ako već niste probali maske za lice od samo 2 sastojka, nadamo se da u budućnosti hoćete, te da ćete se uvjeriti u njihovu djelotvornost.  Odaberite onu koja najbolje odgovara vašem tipu kože te uživajte u zdravoj i lijepoj koži bez kemijskih dodataka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close