"Sounds of Migration"

Djeca Bihaća s vršnjacima migrantima snimili video spot 'Djeca svijeta'

Rezultat glazbenih radionica "Sound of Migration" bit će album s deset zajedničkih pjesama, tri video spota i svečani koncert koji će početkom ljeta mališani pokloniti građanima Bihaća.
Lifestyle / Flash | 19. 04. 2019. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muzička omladina Bihaća pokrenula je projekt "Sounds of Migration" (Zvukovi migracija) čiji je cilj zbližavanje i kulturna razmjena između djece i mladih migranata i njihovih vršnjaka iz Unsko-sanskog kantona. 

Rezultat glazbenih radionica "Sound of Migration" bit će album s deset zajedničkih pjesama, tri video spota i svečani koncert koji će početkom ljeta mališani pokloniti građanima Bihaća. 

Nedavno je tim povodom obavljeno snimanje prvog video spota za pjesmu "Djeca svijeta“, autora muzike i teksta Adnana Busuladžića. U snimanju su sudjelovali učenici Umjetničke škole Bihać, polaznici dramskog studija "Mali princ", djeca iz Afganistana i Irana koji trenutno borave u prihvatnom centru Sedra i glazbenici iz Haman jazz benda. 

Foto: PR / Djeca Bihaća s vršnjacima migrantima snimili video spot 



Kako su priopćili iz Muzičke omladine Bihaća, ovaj video odiše dječijom radošću i šalje univerzalnu poruku - djeca cijelog svijeta zaslužuju lijepo djetinjstvo. 

''Ovo što radimo zajedno s djecom zaista je iskreno i od srca. Ponosni smo na naš Bihać i sugrađane koji iskazuju ljudskost i dignitet u nastojanju da se pomogne ljudima koji su ovdje došli natjerani nevoljom. Brojni primjeri pokazuju da je za suživot i međusobno razumijevanje potrebno veoma malo. Mi to želimo pokazati kroz univerzalni muzički jezik'', izjavio je Adnan Busuladžić, bihaćki glazbenik i profesor.     

Projekt "Sounds of Migration" provodi se u okviru Bosnia-Herzegovina Reslience Initiative (BHRI) programa kojeg financira USAID, a provodi IOM. 

Foto: PR / Djeca Bihaća s vršnjacima migrantima snimili video spot 



  

Kopirati
Drag cursor here to close