Velika ponuda

Cijene cvijeća i svijeća za blagdan Svih svetih i Dušni dan kao i dosadašnjih godina

Lifestyle / Flash | 31. 10. 2016. u 17:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na blagdane Svih svetih i Dušni dan, 1. i 2. studenog, katolički vjernici na poseban se način prisjećaju pokojnika, kada na njihove grobove nose cvijeće i pale svijeće.

Ovi dani prilika su za one koji se bave uzgojem cvijeća da prodaju i dobro zarade na prodaji cvijeća.

U Čapljini je široka ponuda cvijeća i svijeća, i to na nekoliko lokacija u gradskom središtu. Osim prodaje na Trgu kralja Tomislava, nekoliko prodavača odlučilo je potražiti i bolja mjesta za prodaju, pa su svoje cvijeće izložili kod robne kuće ''Čapljinka'', na Veletržnici, u blizini grobalja te uz magistralne ceste i druge prometnice. Neki prodavači ove su se godine pojavili i uz magistralnu cestu M-17, gdje su izložili svoje cvijeće.

Ponuda na trgu je raznovrsna; krizanteme, lončanice, ikebane, raznih oblika i boja. Cijena krizantema u lončanicama kreće se između 3 do 6 KM, dok ćete za ikebanu, ovisno o broju cvjetova u njoj, veličini i aranžmanu, izdvojiti između 10 i 20 KM.

Uz cvijeće široka je ponuda i svijeća, odnosno lampiona, čije se cijene kreću od 0,80 KM (najmanji), pa sve do 9 KM (najveći). Također, prodaju se i svijeće na baterije koje ''titraju'' 120 dana, a čija cijena iznosi od 9 do 15 KM, također ovisno o veličini.

Kako ističu prodavači, proteklih par dana kupci su većinom dolazili da se raspitaju za cijene, a najveća navala očekuje se danas i sutra.

''Nema razlike u cijenama, godinama već prodajem i razlika bude u maksimalno dvije do tri KM. Kao i dosadašnjih godina, najviše se proda dan prije blagdana, a tako je bilo i dana, a uz to očekujem da će se dosta prodati tijekom večeri, kao i tijekom sutrašnjeg dana,'' ističe za Bljesak.info jedna od prodavačica na Trgu kralja Tomislava.

Kopirati
Drag cursor here to close