Prognoza

Četvrtak, petak, subota: Kiša, pljuskovi i grmljavina

Novo naoblačenje s jugozapada se očekuje poslijepodne što će u večernjim satima i tijekom noći na četvrtak uvjetovati slabu kišu ili kratkotrajan pljusak.
Lifestyle / Flash | 18. 10. 2023. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od danas uz skretanje vjetra na dominantno južno strujanje doći će do promjene vremenskih prilika. Oblačno, vjetrovito uz česte padaline, obilnije na jugu, jugozapadu i u središnjim predjelima, izgledne su sve do kraja ovog mjeseca.

Jutros u Bosni ima dosta magle i niske oblačnost. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Sokolac -3; Livno i Srebrenica 0; Ivan Sedlo i Tuzla 1; Bijeljina i Sarajevo 2; Banja Luka, Bjelašnica, Doboj i Široki Brijeg 3; Bugojno 4; Prijedor, Sanski Most, Zenica i Zvornik 5; Drvar, Gradačac i Stolac 6; Bihać 7; Trebinje 8; Mostar 10; Neum 12 stupnjeva.

Danas će u Bosni dio prijepodneva biti dosta magle i niske oblačnosti. Zatim će biti razdoblje sunčanijeg vremena. U Hercegovini veći dio dana mala do umjerena naoblaka. Novo naoblačenje s jugozapada se očekuje poslijepodne što će u večernjim satima i tijekom noći na četvrtak uvjetovati slabu kišu ili kratkotrajan pljusak. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stupnjeva, na jugu zemlje do 21 stupanj.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stupnja.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguć pljusak. Jače padaline se očekuju u noći na subotu. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stupnjeva.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na području Hercegovine su izgledne obilne padaline. Najmanje kiše se očekuje u sjevernim područjima Bosne. Umjereno i jako jugo, povremeno i s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close