Humanitarna akcija

Čapljina: Osobe s Down sindromom radile kao konobari

Zajedno sa konobarima ''Crafta'' mališani su posluživali goste, a prihod prikupljen od današnjeg utrška bit će doniran u humanitarne svrhe.
Lifestyle / Flash | 23. 03. 2019. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Caffe bar ”Craft” u Čapljini već petu godinu zaredom organizira jedinstvenu akciju povodom obilježavanja Dana osoba sa Down sindromom.

Tako svake godine štićenici humanitarne udruge ''Cvijet'' i Caritasove radionice ''Betlehem'' postaju konobari na jedan dan.

Zajedno sa konobarima ''Crafta'' mališani su u subotu u Čapljini posluživali goste, a prihod prikupljen od današnjeg utrška bit će doniran u humanitarne svrhe.

Akcija nosi naziv ”I mi to možemo”, a njome se nastoji poticati integracija djece s Down sindromom u sve segmente društvene zajednice uz zalaganje za njihovu maksimalnu samostalnost.

Iz udruga koje su sudjelovale u današnjoj akciji ističu kako je ovo jako važan potez kojim se u svakodnevni život uključuju osobe sa Down sindromom.

Akciju su u velikom broju podržali i stanovnici Čapljine, koji su za mjesto za jutarnju kavu ove subote izabrali upravo ''Craft caffe'' gdje su ih posluživali posebni konobari.

Kopirati
Drag cursor here to close