Akcija čišćenja

Bihać: Čišćenje na kopnu i u vodi

Akcije čišćenja Bihaća na kopnu i na vodi, 'Ekograđani' i 'Eko-regata'
Lifestyle / Flash | 04. 04. 2019. u 16:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistička zajednica Grada Bihaća u suradnji sa rafting-agencijama i Gradskim sportskim savezom u ovom mjesecu organizira akcije čišćenja i uređenja grada, te ekološku regatu na Uni pod sloganom "Ekograđani na kopnu i na vodi“.

''Prošli tjedan smo već čistili neke od najatraktivnijih turističkih destinacija u gradu Bihaću. Zajedno s građanima, učenicima srednjih škola i članovima rafting-agencija čistili smo naselja Golubić, Lohovo i Račić, dok su članovi talijanske organizacije IPSIA i učenici Katoličkog školskog centra čistili i uređivali područje oko trgovačkih centara i stambenih zgrada u gradskom naselju Ceravci. U narednim vikendima ćemo imati i prvu Eko-regatu, kako bismo našu Unu pripremili za tradicionalnu Una regatu'', riječi su direktora Turističke zajednice Grada Bihaća Armina Amidžića.

Najavljeno je i kako će članovi biciklističkih klubova i planinarskih udruga već narednog vikenda organizirati akciju uređenja rekreativnih, biciklističkih i planinarskih staza prema Plješevici, dok je prvu Eko-regatu najavio predstavnik rafting-agencija Edin Redžić.

''Eko-regatu smo sektorski podijeli na sve ovdašnje rafting-agencije. Čistit ćemo skoro cjelokupni tok rijeke Une od Martin Broda do Bosanske Krupe. Posebnu ćemo pažnju obratiti na dijelove Une u središtu Bihaća, koji su prilično zahtjevni za takve akcije. Naravno, nadamo se da će nam pomoći i naši sugrađani iz gradskih, ali i prigradskih naselja'', dodao je Redžić.

Proljetne akcije čišćenja i uređenja grada i Eko-regata neki su od novih projekata Gradske turističke zajednica, koja i tako pokušava grad na Uni ponovo uvrstiti među najpoželjnije turističke destinacije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close