Razgovor za Bljesak.info

Bakir Karasalihović: Mladić koji sa 16 godina radi što voli i od toga zarađuje

Negativni komentari u njegovim početcima utjecali su na sami angažman sa snimanjem, ali danas ne mari za tim.
Lifestyle / Flash | 07. 08. 2020. u 17:52 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Youtuber, influencer i glazbenik, zanimanja su i ljubavi Bakira Karasalihović, mladića iz Kiseljaka koji već sa svojih 16 godina živi svoj san i od njega zarađuje.

Svoju karijeru prije nekoliko godina započeo je kao youtuber, da bi, radeći na sadržaju koji objavljuje, uspio zadovoljiti i pridobiti srca pola milijuna obožavatelja na YouTubeu i preko 300 tisuća pratitelja na Instagramu.

''Godine 2014. sam saznao za neke od balkanskih youtubera i s obzirom da sam volio igrati igrice, u prvom mjesecu 2015. godine sam odlučio otvoriti kanal na kojem sam prvobitno snimao gaming sadržaj'', kazao je u razgovoru za Bljesak.info Bakir, poznatiji kao Bake.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Osudjen za ubistvo - Ubio trending u #1 #tražimte 

Objavu dijeli BAKE (@baake7)

Negativni komentari u njegovim početcima utjecali su na sami angažman sa snimanjem, ali danas ne mari za tim.

''Negativnih komentara će uvijek biti i mislim da se svaka osoba koja planira krenuti s bilo kakvim javnim poslom mora spremiti za takve komentare'', rekao je i dodaje da je ''moje da snimam i da radim na kvaliteti pjesama i videa, a na ljudima je da to prokomentiraju kako god žele''.

Najveću podršku u radu pružaju mu roditelji, dok je većini prijatelja u početku trebalo dosta vremena da ''shvate što znači biti YouTuber i da je to u svijetu najnormalnija stvar''.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Ugledao sunce nakon mjesec dana 

Objavu dijeli BAKE (@baake7)

Bakir je zadovoljan stanjem na bosanskohercegovačkoj YouTube sceni, iako ono može biti puno bolje.

''Postoje youtuberi iz Bosne i Hercegovine čiji mi se sadržaj sviđa. Jedino što nedostaje bh. youtube sceni jesu zajednički videi i kolaboracije youtubera kojih je mnogo više u susjednim zemljama'', kaže za Bljesak.info mladić iz Kiseljaka.

Do sada je objavio pjesme 'Broj', 'Zbog tebe', 'Gledaj me sad', a posljednja pjesma koji nosi naziv 'Tražim te' zatresla je YouTube trendig.

Video: BAKE - TRAŽIM TE

Glazba je, kaže, ljubav koju gaji od malih nogu, te je ponosno uplovio i u te vode.

''To je prvenstveno za mene predstavljalo neki 'zanimljivi izazov' pošto do tad nisam imao nikakve dodirne točke s glazbom. Drago mi je da se publici svidjela prva pjesma koja sada broji oko tri milijuna pregleda i to je razlog zbog kojeg sam nastavio s pjesmama i spotovima'', rekao je.

Do sada je objavio pjesme 'Broj', 'Zbog tebe', 'Gledaj me sad', a posljednja pjesma koji nosi naziv 'Tražim te' zatresla je YouTube trending.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

#bday  #VrijemeJeZaMrak #ReciToMracnije

Objavu dijeli BAKE (@baake7)

''Pjesma 'Tražim te' je projekt u koji je uloženo najviše truda. Ja sam autor pjesme, što mi je posebno drago. Pjesma je zauzela prvo mjesto na trendingu u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, što je pokazatelj da se publici svidjela'', kaže Bakir i otkriva da na albumu kreće raditi početkom iduće godine, a cilj mu je da album ugleda svjetlost dana na njegov 18. rođendan.

Sa svojih 16 godina, zahvaljujući sponzorstvima, uspije zaraditi i pristojan džeparac.

''Može se zaraditi mnogo, ukoliko ste pametni i ukoliko znate unovčiti vaš sadržaj na platformama. O ciframa konkretno ne volim pričati, ali slobodno mogu reći da YouTube može biti kao posao'', rekao je.

Video: NAZVAO Sam PJEVAČE i Pitao ih DA OCIJENE MOJU NOVU PJESMU

Bakirov životni cilj ranije je bio nogomet, ali je zbog zdravstvenih razloga morao odustati od njega.

''Nogomet je moja prva ljubav. Proveo sam sedam godina trenirajući ga i nosim jako lijepe uspomene iz tog razdoblja. Naravno, često odvojim dan samo za nogomet s prijateljima'', kaže mladić, dodajući kako je sadašnji životni cilj ''da radim nešto što volim i da ljudi oko mene budu zdravi i sretni. Za ostalo se ne brinem''.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

Positive vibes. #zbogtebe #238

Objavu dijeli BAKE (@baake7)

Kopirati
Drag cursor here to close