B-Dance

Mostar: Zaplešite i poručite ''Nasilju kaži NE''

Obilježavanje Dana ružičastih majica započelo je u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu.
Lifestyle / Flash | 24. 02. 2021. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, svakodnevno prisutno u svim okruženjima i da sa sobom nosi teške posljedice u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece i mladih plesni studio B-Dance odlučio je reagirati i ove godine te nastaviti svoj projekt pod nazivom ''Nasilju kaži NE'' povodom ''Dana ružičastih majica''.

Foto: PR / Nasilju kaži NE

Plesnim tutorialom plesni studio B-Dance poziva svu djecu i mlade da se pridruže i zajedno s njima zaplešu korake iz istoimene pjesme ''Nasilju kaži Ne'', za koju su prošle godine snimili i edukativni video spot kako bi ukazali na važnost borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Obilježavanje Dana ružičastih majica započelo je u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu.

Video: TUTORIAL | Nasilju kaži NE | PS B-DANCE |

Njegova je ružičasta majica simbolizirala potporu teško bolesnoj majci. Vršnjačko se nasilje definira kao negativna verbalna ili tjelesna akcija koja ima neprijateljske namjere, uznemiruje žrtvu, ponavlja se tijekom vremena, a zasniva se na nesrazmjeru moći. Ponavljanjem zlostavljanja nasilnici povećavaju svoju moć, a žrtve svoju gube.

Stoga, još jedanput, pozivamo sve da se priključe ovom hvale vrijednom projektu ''Nasilju kaži NE'' na način da naučite korake iz koreografije, snimite sebe ili svoje prijatelje kako izvodite koreografiju i istu snimku objavite na društvenim mrežama facebook ili instagram te označite plesni studio B-Dance i stavite haštag #nasiljukažiNE.

Čekaju vas vrijedne nagrade plesnog studija, a snimke možete postavljati do 15. ožujka 2021. godine kada će biti nagradno izvlačenje, priopćeno je iz plesnog studia B-Dance.

Foto: PR / Nasilju kaži NE
Kopirati
Drag cursor here to close