#SlušajDijete

Ana Bavrka podržala kampanju UNICEF-a u BiH

“Najdraža igračka i danas mi je medo kojeg sam dobila poslije operacije, roditelji su me slušali ali sam za mnogo toga sama morala napravit i prvi korak”
Lifestyle / Flash | 12. 11. 2019. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voditeljica Ana Bavrka pridružila se kampanji #SlušajDijete kojom UNICEF BiH obilježava 30. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta i u razgovoru s djevojčicom Iman otkrila jesu li je roditelji slušali dok je bila dijete, koja joj je bila omiljena igračka i zbog čega joj je i danas važna.

“Slušali su me, ali za neke životne ambicije ipak sam ja morala sama da napravim prvi korak”, kazala je Ana Bavrka, a na pitanje djevojčice Iman sjeća li se koja joj je bila najdraža igračka kazala je kako je to plišani medo za kojeg je i danas vrlo vezana:

“Omiljena igračka mi je bio plišani medić kojeg sam dobila kada sam u trećem razredu osnovne škole bila u bolnici. Imala sam operaciju koja je zapravo bila na moj rođendan – 31. siječanj, i od medicinske sestre sam na poklon dobila tog medića koji mi i dan danas mnogo znači jer me podsjeća na taj životni period”, ispričala je Ana Bavrka.

Iman je zanimalo i što je Ana željela biti kad odraste:

“Željela sam biti balerina, pa sam poslije toga htjela biti doktorica, a onda sam željela biti trgovkinja na kasi. Danas sam voditeljica na jednoj televiziji, i direktorica jedne firme. U svom djetinjstvu ne bih ništa mijenjala, odrastala bih potpuno identičnim putem”, ispričala je Ana Bavrka uputivši poruku što je to što bi ona željela za svako dijete:

“Za svako dijete želim da su im živi i zdravi roditelji, da su fokusirani i da imaju vremena za njih, a isto tako da djeca poštuju ono što im roditelji daju”.

Voditeljica Ana Bavrka jedna je od brojnih popularnih osoba i ljudi iz medija s kojima su djeca tijekom kampanje uradila intervjue kako bi im pomogli da približe Konvenciju o pravima djeteta građanima i učinili je svakodnevnom i pristupačnom u novim digitalnim medijima. S djecom su o njihovim pravima danas te o tome kako je bilo odrastati ranije govorili Amel Tuka, Larisa Cerić, Brankica Raković, Boris Šavija, Amra Džeko, Đurica Štula, Dejana Rosuljaš….

U jednom od intervjua našla se i šefica predstavništva UNICEF-a zaBiH dr. Rownak Khan, a kampanji su se priključili predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji su u video obraćanjima poručili kako su djeca iznad svake politike u Bosni i Hercegovini.

UNICEF BiH kroz kampanju #SlušajDijete nizom aktivnosti obilježava 30. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta kroz mobiliziranje potpore sa svih strana – od djece, škola, institucija pa do popularnih i medijskih osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close