Pravi svemirski brod

Američki milijarder kupio MiG-29UB

Novi vlasnik aviona je mladi "biznismen-fenomen" Jared Isaacman.
Lifestyle / Flash | 27. 11. 2020. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki milijarder kupio MiG-29UB

Američki milijarder Jared Isaacman iznio je svoje dojmove nakon nedavne kupovine lovca MiG-29UB. "To je sigurno najimpresivniji avion u kojem sam letio", kaže iskusni pilot i čovjek koji posjeduje jedan od najvećih parkova polovnih borbenih mlaznih aviona.

Portal The Drive je objavio tko je kupio lovac MiG-29UB iz kolekcije suosnivača korporacije Microsoft Paula Allena, preminulog 2018. godine. Novi vlasnik aviona je mladi "biznismen-fenomen" Jared Isaacman. On je poznat kao osnivač kompanije Draken International, koja posjeduje jedan od najvećih parkova polovnih borbenih mlaznih aviona. Osim toga, milijarder je i iskusan pilot.

Jared Isaacman je 2019. godine prodao svoj udio u Draken Internationalu za više desetaka milijuna dolara. Očigledno je taj novac, kako u šali navodi The Drive, biznismen potrošio na nabavu aviona. Kako tvrdi portal, lovac se nalazi u besprijekornom stanju i predstavlja "najljepši MiG-29 na svijetu".

Jared Isaacman je objasnio da je avion nabavio radi osobnog zadovoljstva te planira u njemu nastupiti na aeromitingu kako bi se ljudi mogli uvjeriti u "karakteristike ove jedinstvene ptice". Prema njegovim riječima, MiG-29 pruža nevjerojatan osjećaj. Kada čovjek u njemu leti, čini mu se da je u "pravom svemirskom brodu".

"To je sigurno najimpresivniji avion u kojem sam letio", zaključio je Jared Isaacman, prenosi rissia beyond.

Kopirati
Drag cursor here to close