Nedjelja, 16. svibnja

U Mostaru biciklijada u spomen na Acu Biciklistu

Biciklistički Klub Mostar poziva sve građane Grada Mostara da u nedjelju, 16.5.20201. s početkom u 11 sati dođu na Rondo odakle dalje nastavljamo vožnju pod pratnjom djelatnika MUP-a.
Lifestyle / Flash | 06. 05. 2021. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet godina nakon smrti Ace bicikliste, biciklisti i građani Mostara odat će počast ovoj legendi Mostara organiziranjem događaja, odnosno biciklijade koja će se voziti ulicama u dužini od 6 kilometara.

Ovim putem Biciklistički Klub Mostar poziva sve građane Grada Mostara da u nedjelju, 16.5.20201. s početkom u 11 sati dođu na Rondo odakle dalje nastavljamo vožnju pod pratnjom djelatnika MUP-a.

Podsjetimo, Acu biciklistu pravim imenom Aleksandar Aco Džakula, znao je čitav Mostar i bio je prava legenda grada na Neretvi.
 
Aleksandar Aco Džakula rođen je 13. studenoga 1933. godine. Godinama ga se moglo vidjeti na ulicama Mostara kako vozi svoj bicikl sve do 2011. godine kada je smješten u Dom za stare i iznemogle osobe ''Miran san''. Zbog bolesti i teškog fizičkog stanja, posljednjih godina rijetko smo ga mogli vidjeti na ulicama kako se šeće uz svoj čuveni bicikl. Smrću Ace Mostar je ostao bez jedne istinske legende grada.
Kopirati
Drag cursor here to close