Biciklijada

Ćiro ponovo vozi od Mostara do Čapljine

Proteklih godina ova biciklijada je bilježila rekordni broj od 200 sudionika
Sport / Ostali sportovi | 12. 04. 2021. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerujemo kako ste upoznati da se ne radi o onom pravom Ćiri koji je huktao na pomenutoj dionici, već o biciklistima (Ćirinim prijateljima) koji organiziraju još jednu biciklističku karavanu, događaj koji služi za promociju Ćirine biciklističke staze i turističkih kapaciteta južne Hercegovine.

Udruga za promociju biciklizma "HerzegovinaBike" i biciklistički klub Mostar još jednom organiziraju promotivnu biciklijadu na dionici od Mostara do Čapljine.

Naime, iako se početkom prošle godine ova promotivna biciklijada nije održala zbog otkazivanja svih događaja uslijed nepovoljne epidemiološke situacije, organizatori se nadaju kako bi ove godine u nedelju ponovo mogli imati jedno lijepo druženje i događaj koji promovira Hercegovini, aktivni turizam i turističke kapacitete Hercegovine.

"Proljeće je tu sa nama, pa tako je i došlo i vrijeme da biciklijada Ćirinom prugom krene iz Mostara i završi u Čapljini. Nadamo se da ćemo ove godine uspijeti održati ovaj događaj, naravno uz fizičku distancu i pridržavanje svih epidemioloških mjera
i preporuka”, poručuju organizatori.

Napomenimo, proteklih godina ova biciklijada je bilježila rekordni broj od 200 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske koji su biciklirajući na dionici dugoj 40km posjetili Blagaj, Bunu, Počitelj i Čapljinu, kao i sve njihove povijesne i kulturne znamenitosti.

“I ove godine plan je isti, želimo našim gostima u što boljem svjetlu prezentirati sve kulturne i povjesne znamenitosti koje Ćirina trasa na pomenutoj dionici ima za ponuditi. Sigurni smo da nećemo imati goste iz regije, ali vjerujemo kako će naši prijatelji iz cijele Bosne i Hercegovine na taj don posjetiti Hercegovinu i uživati u lijepom vremenu, svježem zraku i ugodnom društvu. Naravno, ove godine imamo i naše cikloturističke vodiče koji će biti voditelji ove biciklijade i našim gostima prezentirati sve destinacije koje posjetimo na našem putovanju, te se tako dodatno educirati za ispunjavanje svih uvijeta kako bi od Biciklističkog saveza Bosne iHercegovine dobili licencu cikloturističkog vodiča", komentirao je Toni Zorić, predsjednik ovog udruženja.

"I ove godine voziti ćemo nezaobilaznog Starog mosta u Mostaru, te obići Blagaj i izvor rijeke Bune, proći ćemo pored Manastira u Žitomislićima, Hutova blata, obići ćemo stari grad Počitelj i još jednom završiti naše putovanje u Čapljini. Ovo su doista prelijepe destinacije, koje svakako vrijedi posjetiti, a staza kojom se vozimo jedna je od ljepših staza u Hercegovini, tako da je ovo događaj u kojem svakako vrijedi sudjelovati”, poručili su organizatori.

Okupljanje i polazak je u Nedelju 18.04.2021. sa početkom u 10:00h ispred doma Herceg Stjepan Kočača na trgu hrvatskih velikana (Rondo). Više informacija potražite na Facebook događaju biciklijade.

Organizatori ovim putem poručuju svim našim čitaocima da se odazovu na ovaj događaj i budu dio još jedne biciklijade za promociju Ćire i južne Hercegovine.

Vjerujemo, da organizatori donose još jedno izvrsno i nezaboravno druženje, baš kao i na svim događajima u prethodnim godina, a njihovim odličnim organizacijama opet vi ste najbolji svjedoci.

Ovim putem organizatori se žele zahvaliti svim medijima koji podržavaju rad ovog udruženja i zajedno sa njima na svojj poseban način promoviraju Ćiru i Bosnu i Hercegovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close