Tribina

Mostarskim studentima kroz fotografije predstavljene ljepote BiH

Sead ima i jasno profilirane planove za budućnost. Već od lipnja mjeseca ove godine, kreće sa snimanjem promotivnog filma o Bosni i Hercegovini
Lifestyle / Flash | 29. 03. 2018. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru, a u organizaciji Studija Turizma, održana je interaktivna tribina sa fotografom Seadom Sulejmanovićem, najvećim pojedinačnim promotorom turističkih potencijala i ljepota Bosne i Hercegovine.

Istinski patriota koji Bosnu i Hercegovinu nosi u duši i srcu, te njene ljepote pretače u vrhunske fotografije, prezentirao je samo dio opusa vlastitog rada, te u vrlo emotivnom i motivirajućem govoru pozvao studente da mu se pridruže u promociji, kako je i sam naglasio, najljepše zemlje - zemlje koja ima najveće turističke potencijale na svijetu.

Ljubav prema domovini kombinirana sa njegovom drugom ljubavlju – fotografiranjem, rezultirala je čudesnim fotografijama koje promoviraju BiH u cijelom svijetu, gdje je njegova fotografija 'Slap na Žepi' osvojila visoko peto mjesto na prestižnom svjetskom natjecanju 'Metro Photo Challenge'.

Sudbina je htjela da ovaj veliki zaljubljenik u ljepote svoje zemlje, zemlje njegovih roditelja, oca Srebreničanina i majke Mostarke, usljed nemilih događaja na ovim prostorima, bude rođen u Njemačkoj, gdje je i danas nastanjen u gradu Wetzlaru.

Redovno posjećuje Bosnu i Hercegovinu i naglašava da će se vratiti jednog dana, nastaviti život ovdje, te da bh. putovnicu 'ne bi dao ni za što na svijetu'. Svaka Seadova fotografija je svjedok prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, u šta će se uvjeriti svi oni koji posjete njegove stranice na društvenim mrežama.

Sead ima i jasno profilirane planove za budućnost. Već od lipnja mjeseca ove godine, kreće sa snimanjem promotivnog filma o Bosni i Hercegovini, koji će obuhvatiti ljepote, kulturne znamenitosti i povijesne priče tridesetak gradova u BiH.

Studentima Turizma je ponudio suradnju na ovom projektu, što su isti sa oduševljenjem i prihvatili. Budući da je po profesiji primarno informatičar planira i izradu mobilne aplikacije koja bi promovirala ljepote Bosne i Hercegovine i pomogla turistima tijekom njihovog boravka na ovim prostorima.

Menadžment Studija zahvalio se Sulejmanoviću na gostovanju i vrhunskoj prezentaciji, te najavljuje narednu tribinu za ponedjeljak, 2. travnja, kada će gosti Studija biti: ministar turizma i sporta vlade Andaluzije, veleposlanik Španije u Bosni i Hercegovini, te predstavnici Svjetske organizacije za turizam.

Kopirati
Drag cursor here to close