Europ'Raid

Mostar: Nova donacija francuskih humanitaraca

Ove godine u ovom konvoju je 260 vozila, 260 ekipa i 779 osoba koje sudjeluju u humanitarnim aktivnostima.
Lifestyle / Flash | 02. 08. 2019. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treću godinu uzastopce, Centar za djecu s posebnim potrebama 'Los Rosales' posjetili su članovi konvoja Europ'Raid koji okuplja uglavnom državljane Francuske koji obilaze zemlje Balkana uručujući donacije.

Europ'Raid čini konvoj više od 200 automobila Peugeot 205, te članovi tog konvoja pređu oko 10 000 kilometara, obiđu 20 zemalja, te se zaustave u 23 grada diljem Europe. Kada je BiH u pitanju, Mostar je jedini grad gdje ovi humani Francuzi doniraju sportsku opremu, školski pribor i slične stvari.

"Ponosni smo da već tri godine možemo ugostiti ljude velikog srca, jer je Centar 'Los Rosales' jedina ustanova koju ovi humanitarci u BiH posjećuju i doniraju različitu opremu. Sa nama je danas ukupno 160 humanista sa oko 45 vozila, te će se družiti sa štićenicima centra i uručiti im prigodne poklone", kazala je za Bljesak.info direktorica Centra 'Los Rosales' Mirna Mezit.

Foto: Bljesak.info / Francuski humanitarci posjetili Los Rosales

Ove godine u ovom konvoju je 260 vozila, 260 ekipa i 779 osoba koje sudjeluju u humanitarnim aktivnostima. Prije Mostara boravili su u Šibeniku. Također, ove godine osim Francuza priključilo se nekoliko ekipa iz Belgije, te jedna ekipa iz Španjolske.

"Naš cilj prvenstveno je povezivanje zemalja sa zapada Europe sa zemljama Balkana, jer ove krajeve slabije poznaju i malo se zna o zemljama Balkana, dok su dijelove zapadne i sjeverne Europe manje - više istražili. Osobno, volim BiH i sviđaju mi se planinski krajolici, te te ljepote žele pokazati i novim članovima ovog karavana", kazao je u izjavi jedan od organizatora Europ'Raid-a Benjamin Laidin.

Foto: Bljesak.info / Francuski humanitarci posjetili Los Rosales

Jedan od ciljeva je i otkrivanje Europe, ali također i pomoć institucijama kojima je to potrebno. Laidin je istaknuo da svaki automobil donira po 70 kg pomoći institucijama, ustanovama, organizacijama, a pomoć podrazumijeva, kako smo već naveli, školski pribor, sportsku opremu, dijelovi uredskog materijala i slično.

Nakon uručenja donacije, humanitarci su se kratko zabavili sa štićenicima Centra, napravili su zajedničku fotografiju, zapjevalo se, a potom su se uputili dalje prema Tjentištu gdje će prenoćiti, a tijekom sutrašnjeg dana nastavljaju svoje putovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close