Ulična umjetnost

8. Street Arts Festival: Nove boje za Bulevar prijateljstva

Domaće snage Darko Jovičić iz Tuzle ,Jeron i Muhamed Baručija iz Sarajeva donijeli su nove boje za Bulevar prijateljstva.
Lifestyle / Flash | 03. 09. 2019. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak 8. Street Arts Festivala u Mostaru koji će trajati do 8.rujna obilježen je umjetničkim  intervencijama na Bulevaru, nekadašnjem Partizanovom igralištu , Šantićevoj ulici i Luci te Izložbom Dolores Veledar Perić i muzičkim programom PartYzen.

Foto:PR / Nove boje za Bulevar prijateljstva

U ponedjeljak, 2.rujna, dovršen je rad umjetnika iz Zagreba Mane Mei koji je nastao u kolaboraciji s djecom u Gradu Ideaa ina igralištu koje je dobilo sasvim novu dimenziju.  Domaće snage Darko Jovičić iz Tuzle ,Jeron i Muhamed Baručija iz Sarajeva donijeli su nove boje za Bulevar prijateljstva.

Rikardo Druškić i Benjamin Čengić iz Sarajeva oslikavaju novi mural na fasadi OKC Abrašević.  U blizini Sinagoge u procesu je  oslikavanja je murala umjetnika iz Berlina , a u  Titovoj ulici intervenira muralista iz Brazila.

Foto:PR / Nove boje za Bulevar prijateljstva

 Stigli su umjetnici iz Seville koji će danas početi oslikavati u naselju Vatkan , dok će na Bijelom Brijegu raditi Martin Frljić iz Viteza.

U produkciji ovog festivala te projekta CLINK Agencije Lokalne Demokracije Mostar nastajat će murali osoba kulturno-povijesnog nasljeđa koje oslikavaju Dženana Taso ( Sarajevo) i Deni Božić (Doboj).

Foto:PR / Nove boje za Bulevar prijateljstva

Umjetnice iz SADa došle su u posjet Street Arts Festivalu u sklopu kojeg će održati konceptualni program „Daj šta daš“ .

U četvrtak 5.rujna u 20 sati na terasi HD Herceg Stjepan Kosača bit će održan događaj Artist's Talk gdje će sva zainteresirana javnost imati priliku upoznati se s radom i djelom gostujućih umjetnika i gdje će biti upriličen Akustični koncert Maka Kalema iz Mostara koji će predstaviti svoje nove pjesme.

Foto:PR / Nove boje za Bulevar prijateljstva

Idućih dana stizat će autori iz Italije i još njih iz Bosne i Hercegovine. Tijekom vikenda će svoje početi oslikavati i lokalni umjetnici. Glazbeni program nastavit će se u petak 6. rujna klupskom večeri u Nsoft & SPARK poslovnom parku, te koncertima u subotu i nedjelju u OKC Abrašević.

Kopirati
Drag cursor here to close