Genijalni su!

7 savjeta za dodavanje boje u vašu dnevnu sobu bez puno truda

Proljeće je idealno vrijeme za osvježavanje vaše dnevne sobe, zar ne?
Lifestyle / Flash | 26. 04. 2024. u 15:30 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad je riječ o uređenju doma, potrebna je određena razina sigurnosti da biste odabrali određenu boju. Bilo da farbate svoje zidove u zeleno ili ulažete u plavi kauč, sigurni možete biti jedino s biranjem neutralnih tonova poput sive, bež i sive, prenosi House Beautiful

Prva stvar koju trebate učiniti je odvažiti se i napraviti promjenu na neobavezan način. U nastavku donosimo neke od super lakih promjena koje možete napraviti da bi dodali boju u vašu dnevnu sobu. Pa krenimo redom!

1. Živopisni tepisi

"Pogledajte na tlo. Sve što trebate je novi tepih i voila, vaš prostor će biti potpuno transformiran", kaže Brad Ramsey, glavni dizajner i osnivač vlastitog studija u Nashvilleu. "Tepisi mogu dati prostoriji teksturu, uzorak ili boju - a ponekad i sve troje u jednom. Ovisno o vašem stilu, možete odabrati moderne uzorke, čvrste materijale, mekane organske teksture ili antikvitete kako biste promijenili dojam svog doma ."

2. Različite teksture i elementi

"Razmišljajte o svojim presvlakama kao o osnovnim stvarima u svom ormaru: uvijek ih možete mijenjati te utjecati na promjenu vašeg dnevnog boravka bez značajnijeg renoviranja", kaže Ramsey.

Na primjer: ako imate kožni ili baršunasti kauč, odlučite se za veliki tepih od prirodne jute koji zauzima većinu prostora. Zatim preko vrha dodajte svjetliji i manji tepih. "Neka veliki tepih omeđi prostor za sjedenje te zatim pustite da onaj prirodni pruži više teksture."

3. Moćni jastuci

Svi naši stručnjaci mogli bi se složiti oko ovoga: Nikad ne podcjenjujte snagu jastuka. "Volim dodati naglasak u boji u sobi, s pomoću jastuka. Ali nemojte se zadovoljiti s dva potpuno ista", kaže Ramsey. "Umjesto toga odlučite se za kolekciju usklađenih jastuka."

4. Zastori veselih boja 

"Šareni zastori će osvježiti vaš dom a to vas neće puno koštati", kaže Mimi Meacham, osnivačica i glavna dizajnerica Marian Louise Designs. "Uokvirite svoje prozore zabavnim, šarenim printom ili odaberite jednobojnu tkaninu s šik obrubom."

Meacham preferira tamnije, jače tonove uparene s baršunastim i vunenim teksturama, koje "dodaju meku, ali dojmljivu izjavu prostoru". Ako više volite nešto otvorenije, lan ili prozirne tkanine mogu stvoriti lagan i prozračan dojam.

5. Naglas neka bude na prirodnom

"Prirodan način da oživite svaku prostoriju je dodavanje biljaka", kaže Ramsey. "Ako imate dosta svjetla, stavite omiljeno cvijeće na prozore." Šarene tkanine također mogu unijeti odličnu atmosferu u svaki prostor. U području gdje nema mnogo sunčeve svjetlosti, pokušajte s nečim manje zahtjevnim za održavanje, poput suhog ili umjetnog cvijeća koje možete postaviti na prazne police, police za knjige, stubišta i ulaze.

6. Suptilne svjetiljke i svjetla

Bilo da dodajete dekorativnu rasvjetu na umjetničko djelo ili samostalnu svjetiljku za dodatni ugođaj, iskoristite priliku da malo prodrmate stvari. "Lampa ili svijećnjak s bijelim okvirom su dosadni", kaže Meacham. "Uložite u neke zabavne, šarene detalje" koji prikazuju svoje nijanse po sobi.

7. Nesvakidašnje police za knjige

Dodavanje tapeta ugrađenim ili samostojećim policama za knjige "dodat će dubinu, slojevitost i zanimljivost dnevnoj sobi. Osim toga, to je mnogo jednostavnije i minimalnije ulaganje nego oblaganje zidova", kaže Mindy O'Connor iz Melinde Kelson O'Connor Architecture & Interijera u Philadelphiji.

Na kraju, možete dodati sloj svježe boje na svoje police. "Ako je vaša dnevna soba uglavnom neutralna, promjena boje vaših prilagođenih ugradbenih ili samostojećih polica u tamniji ton, kao što je tamnoplava, crna, čokoladno smeđa ili šumsko zelena, stvara upečatljiv vizualni kontrast prema bijelim zidovima", kaže glavni dizajner u Miss Alice Designs, Alice Chiu. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close