Praktičan i komforan

Tri zlatna pravila za svaki dnevni boravak

Osnova svakog dobro organiziranog prostora je raspored namještaja koji odgovara tlocrtu.
Lifestyle / Flash | 19. 09. 2020. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svakom prostoru treba pristupiti individualno zlatno je pravilo kojeg se drže znalci. No koji su koraci koje svakako trebate poduzeti, a što izbjegavati odlučite li se sami organizirati svoj stan? Donosimo vam tri jednostavna pravila InDizajna za uređenje dnevnog boravka!

Najprometniji prostor u domu zahtjeva praktičnost i komfor

Najprometniji prostor u domu zahtjeva praktičnost i komfor. Primjećujete li da nešto nije kako bi trebalo biti da biste se osjećali udobno premda ste sve već namjestili i odabrali baš one elemente koji vam se sviđaju, možda je samo riječ o organizaciji.

Osnova svakog dobro organiziranog prostora je raspored namještaja

Osnova svakog dobro organiziranog prostora je raspored namještaja koji odgovara tlocrtu. Želite li se okušati u reorganizaciji dnevnog boravka vodite se ovim jednostavnim pravilima.

Bez barikada

Ulazak u dnevni boravak mora biti čist, bez suvišnih elemenata. Njime se stvara osjećaj veličine i fluidnosti prostora. Kod vrata i u kutove tik do njih eventualno postavite biljku.

Nije potrebno imati mnoštvo namještaja 

Osim toga, nije potrebno imati mnoštvo namještaja za odlaganje sitnica. Dovoljan je jedan veći stolić ili set više manjih koji su raspoređeni po prostoru tako da tijekom hodanja ne morate paziti na njih.

Sve na svojem mjestu

Osim malih stolića koje uglavnom smještamo ispred sofe ili pomoćnih koje možete smjestiti tik do nje, glavno sredstvo organizacije su police. Kako je dnevni boravak mjesto gledanja televizijskog sadržaja, uređaj gotovo uvijek svoje mjesto nalazi tamo.

Razmislite o policama rađenim po mjeri 

Razmislite o policama rađenim po mjeri koje će vam omogućiti skrivanje televizijskog uređaja kad ga ne koristite, a i moći ćete sitnice i memorabilije odložiti planski tako da naglase određeni stil koji vam odgovara. Vodite računa da sav namještaj koji ima ladice mora biti odvojen barem metar od ostalog kako biste si osigurali dovoljno mjesta pri otvaranju i korištenju istog.

Dopustite si malo razmaka jer ćete time prostor učiniti ugodnijim

Slobodan prostor

Navikli smo veće komade namještaja uvijek “nagurati” uz zid kako bismo što bolje otvorili prostor. No to nije uvijek dobar način da ga se vizualno poveća. Dopustite si malo razmaka jer ćete time prostor učiniti ugodnijim, a izbjeći ćete neobično praznu sredinu koju više nećete morati popunjavati nepotrebnim namještajem.

Kopirati
Drag cursor here to close