Radite li ih i Vi?

6 uobičajenih grešaka koje radimo pri nanošenju dezodoransa

Dezodorans je jedan od najvažnijih saveznika dobre higijene, te ne možemo zamisliti život bez njega. No, jeste li znali da mnogi ljudi rade greške pri nanošenju dezodoransa, što negativno utječe na njegovu funkciju?
Lifestyle / Flash | 09. 10. 2023. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku otkrivamo koje, te donosimo korisne savjete kako najbolje koristiti ovaj proizvod. 

1. Nanošenje na vlažnu kožu

Jedna od najčešćih grešaka je nanošenje dezodoransa nakon tuširanja. Pitate se zašto? Naime, vlažna koža i dezodorans su loša kombinacija jer se proizvod može razmazati, što će onemogućiti pravilnu zaštitu.

Umjesto toga, pričekajte da se koža nakon tuširanja potpuno osuši pa tek onda nanesite dezodorans. Ako ste u žurbi, možete fenom dodatno posušiti pazuhe, kako bi se brže osušili te potom nanijeti omiljeni dezodorans. Tako ćete uštedjeti vrijeme i zadržati svježinu cijeli dan. 

2. Previše proizvoda

Foto: Canva / Ilustracija - dezodorans

Nanošenje više slojeva dezodoransa nikako nije dobra opcija. Riskirate mrlje na odjeći i razmazivanje proizvoda, koje Vam neće omogućiti zaštitu i svježinu koja Vam je potrebna.

Dovoljno je nakon tuširanja i sušenja kože, nanijeti tanak sloj u nekoliko poteza kako bi osigurali učinkovitu zaštitu od neugodnih mirisa. Ako ste izloženi stresu i znojenje je pojačano, savjetujemo uklanjanje postojećeg dezodoransa vlažnim maramicama i ponavljanje procesa. 

3. Nanošenje dezodoransa nakon depilacije

Depilacija sama po sebi iritira kožu te nanošenjem dezodoransa odmah nakon nje, činite još veću štetu. Pričekajte da se koža smiri i pore zatvore kako ne bi došlo do neugodnog peckanja i svrbeža.

Najbolje bi bilo depilaciju obaviti u večernjim stamina te ujutro nanijeti dezodorans kako ne bi osjećali nikakvu nelagodu. Preko noći će se Vaša koža oporaviti te ćete nanošenjem proizvoda ujutro osigurati potpunu zaštitu bez ikakvih iritacija ili crvenila. 

4. Kriva vrsta dezodoransa

Foto: Canva / razne vrste dezodoransa

Svaka osoba ima određenu vrstu dezodoransa koja joj najbolje odgovara. Neki vole proizvode bez mirisa, dok drugi biraju one s omiljenim notama koje im jamče cjelodnevnu svježinu. U ovom svemu je najbitnije da svi oni s osjetljivom kožom trebaju birati dezodoranse bez aluminija.

Kako bi osigurali što prirodniji proizvod, uz samo par sastojaka, ga možete napraviti i sami. Tako ćete izbjeći iritaciju, svrbež i nelagodu te moći bezbrižno uživati u svakodnevnim aktivnostima. 

5. Odijevanje odmah nakon nanošenja proizvoda

Ovo je jedna od najčešćih grešaka koje radimo pri nanošenju dezodoransa. Naime, kad nanesemo dezodorans i odmah se potom odjenemo, proizvod nema vremena upiti se u kožu te ga pola ostane na odjeći. U tom slučaju imamo dva problema - mrlje na odjeći i lošu zaštitu od neugodnih mirisa.

Ako Vam se ovo stalno događa, nanesite proizvod ispod pazuha te sačekajte 10-ak minuta da ga koža upije. Primijetit ćete ogromnu razliku te ćete se pitati zašto to niste probali prije. 

6. Nanošenje na znojnu kožu

Foto: Canva / Ilustracija - nanošenje dezodoransa

Ako mislite da ćete nanošenjem novog sloja dezodoransa na već znojnu kožu osigurati svježinu, varate se! Ako se pojačano znojite i primijetite da Vam dezodorans ne osigurava zaštitu od neugodnih mirisa, uradite sljedeće.

Vlažnom maramicom obrišite područje pazuha kako bi uklonili ostatak proizvoda s neugodnim mirisima. Nakon toga posušite to područje te nanesite tanki sloj dezodoransa. Ovako ćete se najbolje osvježiti te osigurati svježinu bez neugodnih mirisa ostatak dana. 

Zaključak

Dezodorans je osnovni dio svakodnevne higijene, no njegova učinkovitost ovisi o pravilnoj upotrebi. Nadamo se da će Vam ovi savjeti biti od pomoći, te da ćete u budućnosti izbjegavati greške koje ste radili pri nanošenju dezodoransa.

Zapamtite, samo zdrava koža je lijepa koža, te se pobrinite da joj pružite sve potrebno za pravilnu njegu i zaštitu. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close