Sretno krštenje!

100 najboljih čestitki za krštenje malih anđela

Krštenje je poseban dan jer označava ulaz u kršćansku zajednicu te početak duhovnog putovanja malog anđela.
Lifestyle / Flash | 22. 11. 2023. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi djeci i njihovim roditeljima ovaj dan učinili još posebnijim, donosimo vam kolekciju od 100 najboljih čestitki za krštenje, s raznih izvora. Nadamo se da će svaka od njih biti poput blagoslova, unoseći ljubav u srca onih koji ih primaju. 

20 najljepših čestitki za krštenje 

1. ”Na ovaj poseban dan, i zauvijek, neka te Bog čuva i štiti.”

Foto: Canva / Čestitke za krštenje

2. ”Najljepše čestitke za ovo predivno putovanje putem vjere. Ne zaboravite da nas Bog nikad ne napušta i da čuva naše male anđele kroz njihov život. Sretno vam krštenje.”

3. "Neka tvoj život bude kao ova sveta voda - čist, bistar i ispunjen čudima. Sretno krštenje!"

4. "Slavimo dan kad je tvoje srce postalo dom Božje ljubavi. Neka ti svaki trenutak bude ispunjen mirom i blagostanjem."

5. "Želimo ti da se nikada ne brineš što će biti sutra i da se sretan budiš svakog Božjeg jutra! Čestitamo na krštenju."

6. “Krstili smo tebe dijete drago jer si naše malo blago. Čuvaj Bože dijete ovo i neka mu je sretan život ispod neba ovog. Sretno krštenje!”

7. ”Neka Bog bude svijetlo koje te vodi, da budeš mudra osoba u životu i slijediš put mudrosti Gospodina Isusa. Bog te blagoslovio.”

8. ”Ponesi u život svoju bijelu košuljicu u kojoj ćeš danas primiti sakrament krštenja. Neka te ona čuva i vodi putem vjere. Ne skreći nikada s tog puta jer samo na njemu ima dovoljno snage i spokoja, ljubavi i sreće za cijeli život. Čestitke od srca, anđele mali!”

9. ”Kad bi samo znalo dijete malo, koliko sretno biće ti si,i da na ovom svijetu više samo nisi.”

10. ”Neka se Božji blagoslov spusti na tvoj život kao predivna svjetlost koja se nikada ne gasi i koja će te uvijek voditi pravim putem. Sretno krštenje!”

Foto: Canva / Ilustracija - čestitka za krštenje i dječje cipelice

11. ”Danas ulaziš u jedan novi život, onaj sveti i duhovni. Radi dobro da ti se dobrim vrati, ne uzimaj uzalud ime Božje, a On će ti pomoći i osvijetliti put kada je teško. Sretno krštenje!”

12. "Neka svaki korak tvog malenog stopala bude trag ljubavi i radosti. Sretno krštenje, mali anđele."

13. "Najljepše čestitke za ovo predivno putovanje putem vjere. Nikad ne zaboravite da nas Bog nikada ne napušta i da čuva naše male anđele kroz njihov život. Sretno vam krštenje."

14. ”Ovaj poseban dan početak je tvog duhovnog putovanja. Neka tvom životu donese velik mir i radost.”

15. ”Kako mi volimo tebe, tako i ti voli Boga. Neka ti njegova milost bude nagrada i neka ti njegova blagost bude usmjerenje kroz život. Sretno krštene voljeno naše i neka ti godine kao anđeli lete – najljepše i najsretnije!”

16. ”Neka se Božji blagoslov spusti na tvoj život kao predivna svjetlost koja se nikada ne gasi i koja će te uvijek voditi pravim putem. Sretno krštenje!”

17. "U ovom svetom trenutku, neka tvoje srce bude otvoreno za blagoslove Božje ljubavi. Čestitamo ti na krštenju!"

18. "Sretan dan kad je tvoje ime upisano u knjigu Božje ljubavi. Neka ti krštenje bude vodič kroz sreću, mir i blagoslov."

19. "Sretan dan kad si postao/la dijete Božje obitelji. Neka tvoj duh raste u vjeri, ljubavi i milosti. Čestitamo na ovom svetom koraku!"

20. "U ovoj svetoj vodi, neka tvoja duša pronađe mir, a tvoj duh bude obnovljen Božjom prisutnošću. Sretan dan krštenja, maleni anđele!"

Čestitke za krštenje djevojčice 

1.  "Anđele naš dragi! Kroz prostranstva života mirnim putem hodaj jer Bog je odsada svjetlo na tvom putu. Sretno krštenje!"

Foto: Canva / Čestitke za krštenje za djevojčicu

2.  "Draga princezo, danas ulaziš u jedan novi život, onaj sveti i duhovni. Radi dobro da ti se dobrim vrati, ne uzimaj uzalud ime Božje, a On će ti pomoći i osvijetliti put kada je teško. Sretno krštenje!"

3. "S ljubavlju gledamo kako postaješ dijete Božje obitelji. Neka tvoj život bude ukrašen bojama radosti i blagoslova."

4. "Tvoje krštenje ozarilo je dan kao što tvoj osmijeh ozaruje naše srce. Neka ljubav prati tvoj put, mala princezo!"

5. "Neka tvoja budućnost bude poput bajke ispisane Božjom rukom. Sretan put, naša mala princezo!"

6. "Sretan dan kad si postala dijete Božje obitelji. Neka tvoje srce uvijek pleše u ritmu radosti."

7. "Želimo ti da se nikada ne brineš što će biti sutra i da se sretan budiš svakog Božjeg jutra! Čestitamo na krštenju."

8. "U tvoje krštenje utkane su niti ljubavi i radosti. Neka svaki trenutak tvog odrastanja bude blagoslovljen."

9. "S ljubavlju i nadom pratimo tvoj put kroz svijet. Neka tvoje srce bude poput otvorenog cvijeta - ispunjeno ljubavlju i svjetlom."

10. "Neka tvoj život bude isprepleten nježnošću Božje ruke, a tvoje srce neka odjekuje pjesmom ljubavi. Sretan dan, mala princezo!"

Foto: Canva / Čestitke za krštenje sa znakom mira

11. "U ovom posebnom danu, neka te ljubav Božja obasjava poput zvijezda na nebu. Sretan dan krštenja, draga djevojčice!"

12. “Neka se Božji blagoslov spusti na tvoj život kao predivna svjetlost koja se nikada ne gasi i koja će te uvijek voditi pravim putem. Sretno krštenje!”

13. "Sretan dan kad si postala dijete nebeske kraljice. Neka tvoje srce bude prebivalište ljubavi, radosti i mira."

14. "Kroz prostranstva života sada mirnim putem hodaj, jer Bog je sada svijetlo na tvome putu."

15. "Neka ti krštenje bude poput svjetionika na tvom putu. Neka te Božja ljubav uvijek vodi kroz život."

16. "S ljubavlju i radosti, pozdravljamo te u krugu Božje obitelji. Neka tvoj život bude ispunjen čarima ljubavi i sreće."

17. “Drago dijete! Koračaj uvijek prema ovom svetom Svjetlu koje ćemo danas upaliti za tebe čak i ako put ne bude ravan ni lak, jer samo ćeš pod tim Svjetlom moći sa svoga životnog puta ukloniti i najveći kamen! Sretno krštenje!”

18. "Neka tvoje krštenje bude poput nježnog dodira nebeskih anđela. Sretan dan, malena princezo!"

19. ”Mali anđele, neka te Gospodin okruži ljubavlju i zaštiti od svakog zla.”

20. "U ovom čarobnom trenutku, neka ti svjetlost Božje ljubavi osvijetli put kroz život. Sretan dan krštenja, malena princezo!"papa krstio

class="b-detail-promo right"> 

Čestitke za krštenje dječaka 

1. "Sretan dan krštenja, maleni junaku! Neka tvoje srce uvijek bude hrabro poput lava, a osmijeh neka ti bude svjetionik radosti."

Čestitke za krštenje za dječake - 100 najboljih čestitki za krštenje malih anđela

Foto: Canva / Čestitke za krštenje za dječake

2. "Dragi (ime djeteta)! Od danas si dijete Božje. Ostani uvijek u njegovoj blizini i neka te Bog prati i blagoslovi na putu tvog odrastanja."

3. "Sretan dan kad si postao dijete Božje obitelji. Neka tvoj svijet bude ispunjen smijehom, radosti i ljubavlju."

4. "Bog je zaista dotaknuo tvoj život i spasio te Svojom milošću. Dok se krstiš u Njegovo ime i hodaš Njegovim putevima, mi molimo da prihvatiš sve što ti je Bog namijenio."

5. "Sretan dan kad si postao dijete nebeske kraljice. Neka tvoj duh raste poput hrasta, čvrst i pun nade."

6. "U tvoje krštenje utkana je nježnost Božje ruke. Neka tvoj smijeh odjekuje poput veselih zvona u nebu."

7. "Dragi, iako si sada premali da shvatiš koliko je današnji dan za tebe važan i poseban, u tvom spomenaru ostat će upisane najljepše želje koje će te podsjetiti koliko si sretan danas bio. Neka te takva sreća uvijek prati na tvome putu. Sretno krštenje!"

8. "Sretan dan kad su se nebeska vrata otvorila da pozdrave tebe, dragi dječače. Neka ti svaki korak bude poput plesa s anđelima."

9. "U tvoje krštenje utkano je obećanje ljubavi i blagoslova. Neka tvoj život bude poput bajke s happy endom. Sretan put, dragi viteže!"

10. "Čestitke na ovom posebnom danu. Neka sa sobom donese ljubav, mir i radost dok slavimo ovaj sveti događaj."

Foto: Canva / Najljepša čestitka za krštenje dječaka

11. "Dragi, danas je tvoj predivan dan, ulazak u život s Isusom Kristom. Želim ti da te dragi Bog provede kroz tvoj život, olakša ti sve nedaće u životu i čuva roditeljskom brigom kao sina svoga. Sretno krštenje!"

12. "Sretan dan krštenja, maleni princu! Neka ti tvoj životni brod plovi mirnim morem Božje ljubavi."

13. "Krštenje je jako bitan čin nek vam je živ i zdrav vaš sin. Sretno krštenje malog anđela."

14. "S ljubavlju gledamo kako postaješ dijete Božje obitelji. Neka ti svaka molitva bude poput šapata nebeskih anđela. Sretan dan, dragi junaku!"

15. "Dragi naš mali anđele, danas je jako lijep dan, dan tvoga krštenja i neka te Bog čuva danas i zauvijek."

16. "Od danas nek te sreća prati, u život nek ti vjeru vrati jer kroz polja života čekaju te staze svijeta, neke teške a neke lake, s dušom čistom nek te kući vrate. "


17. "Neka tvoje srce bude poput hrabrog lava, spremnog suočiti se sa svime što život nosi. Sretan dan krštenja, dragi dječače."

18. "U tvoje krštenje utkan je miris svježeg početka. Neka ti svaka prilika bude prilika za rast i ljubav."

19. "Sretan dan kad si postao dijete neba. Neka ti svaki dan bude nova stranica u knjizi tvoje sretne priče."

20. "Neka tvoje krštenje bude poput svjetionika koji osvjetljava tvoj životni put. Sretan dan, dragi dječače!"

Čestitke za krštenje iz Biblije 

1. "Čuti da moja djeca po Istini žive! – nema mi veće radosti od toga“ (3 Ivanova 1,4).

Foto: Canva / Čestitke za krštenje iz Biblije

2. "Jer anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim“ (Psalam 91,11).

3. "Zato im Ivan svima reče: »Ja vas, istina, vodom krstim. Ali dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan odriješiti mu remenje na obući. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem“ (Luka 3,16).

4. "Doista, koji ste god u Krista kršteni, Kristom se zaodjenuste“ (Galaćanima 3,27).

5. "Ta u jednom Duhu svi smo u jedno tijelo kršteni, bilo Židovi, bilo Grci, bilo robovi, bilo slobodni. I svi smo jednim Duhom napojeni“ (1 Korinćanima 12,13).

6. "Njega ja nisam poznavao, ali onaj koji me posla vodom krstiti reče mi: ‘Na koga vidiš da Duh silazi i ostaje na njemu, to je onaj koji krsti Duhom Svetim.’“ (Ivan 1,33).

7. "Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se“ (Marko 16,16).

8. "Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo“ (Efežanima 2,10).

9. "Kad se krstio sav narod, krstio se i Isus. I dok se molio, rastvori se nebo“ (Luka 3,21).

10. "Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!“ (Matej 28,19-20).

Foto: Canva / Biblijski stihovi za krštenje

11. "Jedno tijelo i jedan Duh – kao što ste i pozvani na jednu nadu svog poziva! Jedan Gospodin! Jedna vjera! Jedan krst! Jedan Bog i Otac sviju, nad svima i po svima i u svima!“ (Efežanima 4,4-6).

12. "Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo“ (Efežanima 2,10).

13. "U njima se porodi misao tko bi od njih bio najveći. Znajući tu misao njihova srca, uzme Isus dijete, postavi ga uza se i reče im: »Tko god primi ovo dijete u moje ime, mene prima. A tko mene prima, prima onoga koji me je poslao. Doista, tko je najmanji među vama svima, taj je velik!“ (Luka 9,46-48).

14. "Neka tvoje krštenje bude poput svjetla koje sja u tami. 'Ja sam svjetlo svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlo života.' (Ivan 8:12).

15. "Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.“  (Efežanima 2,10).

16. "Neka ti Božje obećanje bude vodilja kroz život. 'Jer ja znam planove koje imam za vas, planove za vaše dobro, a ne za zlo, da vam dadnem budućnost i nadu.' - Jeremija 29:11"

17. "S ljubavlju i molitvama pratimo tvoj dan krštenja. 'Dopustite djeci neka dolaze k meni.' - Marko 10:14"

18. "Onih dana dođe Isus iz Nazareta galilejskoga i primi u Jordanu krštenje od Ivana. I odmah, čim izađe iz vode, ugleda otvorena nebesa i Duha poput goluba gdje silazi na nj, a glas se zaori s nebesa: Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!“ (Marko 1,9-11).

19. "Jedno tijelo i jedan Duh – kao što ste i pozvani na jednu nadu svog poziva! Jedan Gospodin! Jedna vjera! Jedan krst! Jedan Bog i Otac sviju, nad svima i po svima i u svima!" Efežanima 4,4-6

20. "Neka je tvoje krštenje duboko uranjanje u vjeru! Neka se tvoja vjera ne oslanja na ljudsku mudrost, nego na Božju snagu." (1. Korinćanima 2,5).

Čestitke za krštenje za roditelje

1. "Čestitke povodom krštenja vašeg anđela. Neka vas Isus čuva od svake nevolje, iskušenja i svakog zla!"

Foto: Canva / Čestitka za krštenje za roditelje

2. "S ljubavlju čestitamo na rođenju vašeg malog blaga. Neka svaki dan bude novo poglavlje u čaroliji roditeljstva."

3. "Neka vam dani budu ispunjeni dječjim smijehom i toplinom obiteljske ljubavi. Sretan dan krštenja, dragi roditelji!"

4. "Čestitamo na ovom posebnom danu kad ste postali vođe malenog srca kroz čuda ljubavi. Neka vam svaki trenutak bude nezaboravan."

5. "Želim vam da cijelog života uz vas i vašeg malog anđela bude Božja milost i da vas dragi Bog čuva. Primite naše iskrene čestitke povodom krštenja i pamtite ovaj dan kao jedan od najljepših i najznačajnijih u vašim životima."

6. "Najljepše želje za krštenje vaše predivne kćeri! Dok na nju danas pada sveta voda, neka ju ispuni Božja savršena ljubav. Čestitamo!"

7. "Najljepše čestitke za ovo predivno putovanje putem vjere. Nikada ne zaboravite da nas Bog nikada ne napušta i da čuva naše male anđele kroz njihov život. Sretno vam krštenje bebe."

8. "U vama se rodila nova ljubav, nova odgovornost i neizreciva radost. Sretan dan krštenja, neka vam svjetlost ljubavi obasja svaki korak."

9. "Neka vaše srce bude ispunjeno neizmjernom ljubavlju i radosti koje dijelite s vašim malim čudom. Sretan dan krštenja, dragi roditelji!"

10. "Neka milost Božja koju je ovaj mali anđeo primio sakramentom krštenja bude uz njega cijelog života. Od srca čestitamo na krštenju vašeg djeteta!"

Foto: Canva / Želje za krštenje djeteta

11. "Neka ovo krštenje označi početak nevjerojatnog putovanja kroz roditeljstvo. Neka vam svaki dan donese radost, iznenađenja i ljubav."

12. "Najljepše čestitke za još jedan korak ispunjen nadom i vjerom. Primite naše najljepše čestitke za krštenje vašeg sina."

13. "Neka Bog da vašem mališanu sve blagodati njegove nježne ljubavi i neka (djetetovo ime) uživa u životu prepunom zdravlja i sreće. Čestitamo!"

14. "Neka vam svaki osmijeh vašeg malog anđela bude podsjetnik na ljubav koja oblikuje vaš svijet. Sretan dan krštenja, s ljubavlju od srca."

15. “Neka krštenje vašeg djeteta bude samo početak života ispunjenog blagoslovima. Sve najbolje."

16. "Čestitamo na novom članu obitelji! Neka vaša ljubav raste s vašim malim anđelom i neka svaki dan bude ispunjen srećom."

17. "Neka vam dani budu poput bajke, ispunjeni srećom, ljubavlju i blagoslovima. Sretan dan krštenja,dragi  roditelji."

18. "Na ovaj poseban dan, kao i uvijek u životu, neka vas Bog prati, ohrabruje i čuva. Vašoj bebici želimo sve najljepše na duhovnom putovanju. Neka uvijek slijedi Krista. Iskrene čestitke povodom krštenja."

19. "Neka ovo krštenje bude poput prve stranice najljepše bajke koju pišete sa svojim malim junakom. Neka vam svaki dan bude novi čarobni stih u toj predivnoj priči ljubavi. Sretan krštenje vašem malom anđelu!"

20. "Čestitamo! Neka vas Gospodin blagoslovi i obasja vas Svojim svjetlom."

Za kraj

Dan krštenja je poseban dan koji  predstavlja novi početak, te je bitno izraziti svoje želje na najbolji način. Nadamo se da će vam naš popis pomoći u pronalasku savršene čestitke za male anđele koji počinju put u Kristu.

Imajte na umu da krštenje nije samo obred, već duboko duhovno iskustvo koje obogaćuje život svake obitelji. Nadamo se da ćete uz lijepe čestitke i ljude koje volite, stvoriti uspomene obasjane svjetlom nade i vjere.

Kopirati
Drag cursor here to close