Život u fit tijelu

10 tajnih navika fit žena za besprijekorno tijelo

U današnje vrijeme sve više žena se posvećuje brizi o svom tijelu i dobrom izgledu. Ne možemo ne primijetiti da su uvijek u formi, pune energije i samopouzdanja pa se često zapitamo postoji li neka tajna formula koja im sve to omogućuje.
Lifestyle / Flash | 19. 07. 2023. u 14:58 Bljesak info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istina je da takvo nešto ne postoji već su jednostavno usvojile zdrave navike te ih pretvorile u svoj svakodnevni ritual. Otkrivamo koje su to navike fit žena koje i Vama mogu pomoći da ostvarite željeni izgled.

1.Čaša vode svako jutro

  / Žena s čašom vode u ruci

Čaša vode svako jutro ima više pozitivnih utjecaja na Vaše tijelo nego što možete zamisliti.  Osim što jako brzo hidrira tijelo koje je doživjelo blagu dehidraciju tijekom noći, pozitivno utječe na kognitivne funkcije mozga, zaštitu organa te poboljšavanje probave.

Za vrijeme velikih vrućina probajte vodu s limunom koja će Vas zasigurno osvježiti i pripremiti za novi radni dan. Ova jednostavna navika žena s vitkom linijom je tako jednostavna a ima pozitivan učinak na vitko tijelo. 

2. Zdrav doručak

Doručak je najvažniji obrok u danu i s pravim namirnicama možete si osigurati vitko i zavodljivo tijelo bez obzira na Vaše godine. Pazite da prvi obrok u danu bude raznovrstan i pun proteina, vlakana i zdravih masti koje Vas mogu držati sitim satima te osigurati sve potrebne vitamine i minerale koje Vašem tijelu trebaju.

Osim što ćete jesti zdravo, ovaj  raznoliki obrok će  Vas spriječiti da posegnete za nezdravim grickalicama do idućeg obroka.  

3. Redovita tjelovježba

  / Žena vježba u kući

Nije važno da li je to brza šetnja, joga, biciklizam ili teretana. Ova zdrava navika fit žena im pomaže u održavanju forme te pozitivno utječe na cjelokupno zdravlje organizma.

Umjerena aktivnost svakog dana aktivira sve grupe mišića te čini naše tijelo vitkim i zavodljivim. Ako niste pobornik vježbanja, i ne podnosite teretane, možete jednostavno odvojiti vrijeme za laganu šetnju nakon večere. Iako se radi samo o šetnji, svi su Vam mišići aktivirani što je odlična stvar za Vaše zdravlje i izgled. 

4. Redovan sex

Da, dobro ste čuli! Naime, ovisno o intenzitetu i pozama koje koristite, sexom možete izgubiti i do 350 kalorija te ojačati i zategnuti svoje tijelo.

Različite poze aktiviraju različite grupe mišića koje poboljšavaju vitku liniju te je ova navika osim što je ugodna, odlično djeluje na gubljenje viška masnoća i kalorija koje ste nakupili. Vidite da gubiti kalorije i imati vitko tijelo i nije tako teško, zar ne?

5. Pravilna prehrana

  / Nasmijana žena jede povrće

Pravilna i raznovrsna prehrana je jedna od najvažnijih navika fit žena koje im omogućava tijelo iz snova.Trebate se fokusirati na cjelovitu, prirodnu hranu punu voća, povrća, cjelovitih žitarica, mahunarki, orašastih plodova i sjemenki koje trebaju činiti većinu vaše prehrane.

Uz zdrave namirnice i tjelesnu aktivnost, nema razloga da ne postignete vitku liniju te zablistate gdje god da se pojavite. 

6. Dovoljno sna

Opće je poznato da je kvalitetan san ključan za regeneraciju tijela i uma. Prosječnom čovjeku je potrebno 7-8 sati sna svake noći kako bi sutra mogao funkcionirati pravilno. Osim što je za vitku liniju potrebna pravilna prehrana i tjelovježba, bez kvalitetnog sna je nemoguće postići bilo kakve rezultate.

U današnje vrijeme većina ljudi se prije spavanja opušta uz mobilne telefone i društvene mreže te tako potpuno gube pojam o vremenu. Umjesto da stvarate ovakve loše navike, potrudite se da soba bude Vaša mirna oaza mira i da um spremite i opustite za sljedeći dan.  

7. Održavanje pozitivnog stava

Mentalno zdravlje jednako je važno kao i fizičko te se trebate pobrinuti da uvijek imate pozitivan stav bez obzira na životne okolnosti. Osim što ćete se tako lakše nositi s izazovima i ostvariti svoje ciljeve zbog ovakvog stava nećete odustajati od stvari koje pozitivno utječu na Vaše zdravlje.

Ako primjerice imate loš stav, neće Vam se dati otići na trening ili šetnju nakon posla. No s pozitivnim stavom, shvatit ćete da se stvari neće promijeniti na bolje ako ne učinite nešto po tom pitanju. Pozitivan stav kod fit žena je jedna od jako bitnih razloga njihove uspješnosti te Vam sve one mogu poslužiti kao primjer da ništa nije nemoguće ako to dovoljno želimo!

8. Planiranje treninga unaprijed 

Jedna od tajnih navika fit žena je da uvijek svoje treninge planiraju unaprijed. Tako neće proći ni dan bez treninga koje Vašem tijelu pruža ogromne blagodati. Ako imate užurban dan, potrudite se da odvojite bar 15 minuta vremena za lagani trening kod kuće.

To vrijeme Vam neće mnogo značiti za ostale aktivnosti no vjerujte da će Vašem tijelu značiti mnogo. I da, ono će Vam sve te minute višestruko vratiti!

9. Život bez izgladnjivanja 

  / Zadovoljna žena jede na otvorenom

Ako ste mislili da je tajna besprijekorne linije vitkih žena u izgladnjivanju, varate se! Njihova tajna je zapravo u raznovrsnoj prehrani, kvalitetnom snu te tjelesnoj aktivnosti.

Također, pobrinite se da svaki obrok u danu prilagodite tom vremenu tako da primjerice za večeru pokušajte konzumirati laganu hranu koja će pomoći u sagorijevanju kalorija dok spavate dok će Vaše tijelo imati sve potrebne vitamine i minerale za normalnu funkciju. Jednom kada ovo postane Vaša rutina, lako ćete postići zavodljiv izgled za kojim toliko žudite. 

10. Poštovanje svog tijela

Žene sa zavidnom linijom ne muče svoje tijelo raznim dijetama nego jednostavno slušaju i poštuju svoje tijelo koje im vraća istom mjerom.

Tajna njihove vitke linije je postavljanje ravnoteže u svim područjima života, bilo da se radi o konzumaciji hrane, brige za mentalno zdravlje ili sna. Kada tijelo dovedete u jedno takvo stanje blagostanja nema razloga da ne postignete rezultate koje želite. 

I na kraju

Jednostavne promjene uz snažnu volju i neodustajanje mogu donijeti velike rezultate. Nadamo se da će Vam naš popis navika zdravih žena pomoći da pretvorite svoje tijelo u hram zdravlja i vitalnosti.

Donosimo Vam 10 navika fit žena koje su im osigurale tijelo iz snova i život kakav zaslužuju. Je li neka od njih dio Vaše svakodnevice?Zapamtite, svaka velika promjena započinje malim koracima. Bitno je samo da učinite taj prvi korak i sve ostalo će se posložiti baš onako kako ste zamislili!

Kopirati
Drag cursor here to close