Polnoćka

U sarajevskoj Katedrali Srca Isusova održana misa božićnog bdijenja

Kao Božićnu poruku, Vukšić je izrekao da onaj ko želi biti u božjoj blizini, mora uraditi isto ono što je uradio Bog, a to je postati čovjek.
Kultura / Vjera | 24. 12. 2020. u 21:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor monsinjor Tomo Vukšić predslavio je večeras u sarajevskoj katedrali Srca Isusova božićnu misu bdijenja, u zajedništvu s uzoritim Vinkom kardinalom Puljićem.

Zbog mjera zabrane kretanja iza 23 sata misa je započela u 20 sati i okupila je manji broj vjernika, koji su, unatoč pandemiji koronavirusa, došli da s radošću proslave dolazak praznika Isusova rođenja.

Svečarskom pjesmom "Radujte se narodi" koju je izveo Katedralni zbor počelo je misno slavlje. Na samom početku bogoslužja, monsinjor Tomo Vukšić je pozdravio svećenike, časne sestre, zbor i sve druge vjernike uz želju da ovu noć dožive susret s Bogom te da zamole Boga za pokajanje.

Tijekom propovijedi, monsinjor Vukšić kazao je da je Božić vrijeme kada je Bog na osobit način blizak čovjeku, a čovjek Bogu, na duhovan način, a sve radi njegovog spasenja.

Foto: Fena / Polnoćka u Sarajevu

''Božić je poticaj svakoj obitelji da se žblizi i voli i podari novi život. Molimo Isusa za sreću svih obitelji u stvaranju čovjeka'' - kazao je monsinjor Vukšić.

Kao Božićnu poruku, Vukšić je izrekao da onaj ko želi biti u božjoj blizini, mora uraditi isto ono što je uradio Bog, a to je postati čovjek.

''Želim vam svima sretan Božić. Zdravi i veseli bili'' - poručio je.

Misa polnoćka tradicionalno najavljuje dolazak Božića, koji se, prema novom računanju vremena, obilježava kao dan rođenja Isusa Krista.

Vjernici koji Božić obilježavaju po Gregorijanskom kalendaru, obilježit će ga u jutarnjim satima na božićnim misama širom regije. Proslava Božića je obiteljski blagdan i uglavnom se slavi u krugu obitelji i najbližih.

U iščekivanju polnoćke kršćani slave Badnjak odnosno Badnji dan, vrijeme prije Božića kada se slavi rođenje Isusa Krista.

Video: Frank Sinatra & Bing Crosby - White Christmas
Kopirati
Drag cursor here to close