Najavljujemo

U Mostaru godišnji susret Caritasa BiH i RH

Domaćin ovogodišnjeg susreta je Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan
Kultura / Vjera | 17. 10. 2019. u 15:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Susret će se održati u Caritasovom Duhovno-obrazovnom centru "Emaus" u Potocima

Godišnji susret predsjednika, nacionalnih i nadbiskupijskih ravnatelja Caritasa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj ove godine održat će se u Mostaru od 21. do 24. listopada.

Sastanku će nazočiti predsjednici Caritasa BiH kardinal Vinko Puljić i Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, nacionalni ravnatelji mons. Tomo Knežević i mons. Fabijan Svalina kao i ravnatelji nad/biskupijskih Caritasa u BiH i RH.

Domaćin ovogodišnjeg susreta je Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, a susret će se održati u Caritasovom Duhovno-obrazovnom centru "Emaus" u Potocima kod Mostara.

Caritas hercegovačkih biskupija želi predstaviti život i karitativno djelovanje u svojim biskupijama. Uz euharistijska slavlja, obilazak crkvenih ustanova u Mostaru i u jednom dijelu hercegovačkih biskupija, kao i nekoliko mjesta i ustanova važnih za djelovanje Caritasa hercegovačkih biskupija tijekom minuloga rata i poraća sve do današnjeg dana, priopćio je Caritas BiH.

Središnji događaj susreta je zajednički sastanak u Emausu u utorak, 22. listopada, na kojemu će biti predstavljene novosti i poteškoće u radu Caritasa u BiH kao i stalna potpora Crkve u Hrvatskoj koja preko Hrvatskog Caritasa i tradicionalne Akcije Tjedan solidarnosti pomaže Crkvi i ljudima u BiH.

Osvrnut će se i na pitanje mogućeg uključivanje dijaspore u ovu akciju, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close