Banja Luka

Tisuće građana zajedno dočekale Novu godinu

"Dugi niz godina imamo divne odnose s Banja Lukom, zato mogu reći je Banja Luka naš drugi dom", kazala je Krstić.
Kultura / Vjera | 14. 01. 2023. u 07:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jeruzalemska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć su dočekale Novu godinu. Naime, na dočeku u Banja Luci okupile su se tisuće građana te njihovih posjetitelja. 

Banjalučane je na dočeku pravoslavne Nove godine zabavljala popularna pjevačica etno glazbe Bilja Krstić i Branka Zečević iz Crne Gore kojoj je ovo prvi nastup u gradu na Vrbasu.

Foto: Miomir Jakovljević Ringier  / Doček Nove godine u Banja Luci

Krstić je zahvalila Gradu na pozivu da ponovno gostuje i zabavlja Banjalučane u najluđoj noći, prenosi Srpska.info

"Dugi niz godina imamo divne odnose s Banja Lukom, zato mogu reći je Banja Luka naš drugi dom. Također, moram kazati da je banjalučka publika zaista fantastična i ljudi ovdje znaju pjesme koje izvodimo, zato me posebno raduje što ćemo večeras svi zajedno dočekati pravoslavnu Novu godinu", poručila je Krstić.

Djevojčica s Kosova Pavlina Radovanović je i ove godine zablistala pred Banja Lučanima i svojim čarobnim glasom otpjevala tradicionalne pjesme s Kosova.

Foto: Miomir Jakovljević Ringier  / Doček Nove godine u Banja Luci

U ponoć su molebani služeni u hramovima širom Srpske, a doček Pravoslavne nove godine organiziran je na brojnim trgovima, prenosi RTRS.

Na središnjem gradskom trgu u Bijeljini u novogodišnjoj noći nastupio je Amadeus bend, a veselo je bilo u brojnim kafićima, restoranima, hotelima.

Svečano na otvorenom, uz kuhano vino, čaj i glazbu novo ljeto dočekali su i stanovnici Doboja, Novog Grada, Teslića, Prnjavora, Šamca, Foče.

Kopirati
Drag cursor here to close