Trg širokobrijeških žrtava

Široki Brijeg: Položeni vijenci i održana molitva za pobijene franjevce

Središnje obilježavanje obljetnice ubojstava 66 hercegovačkih franjevaca održat će se u srijedu u 16.00 sati molitvom kod pred ratnim skloništem kod crkve Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.
Kultura / Vjera | 05. 02. 2018. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstva Grada Širokog Brijega, Županije Zapadnohercegovačke i Hrvatskog narodnog sabora položila su vijence za pobijene franjevce i puk u ponedjeljak u 10.00 sati na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu.

Osim polaganja vijenaca, održana je i kratka molitva. Organizator je Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća Široki Brijeg.

Podsjećamo, 7. veljače obilježava se kao “Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk”, što ga je proglasio Grad Široki Brijeg, te kao “Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja”, što ga je proglasila Županija Zapadnohercegovačka.

Središnje obilježavanje obljetnice ubojstava 66 hercegovačkih franjevaca održat će se u srijedu u 16.00 sati molitvom kod pred ratnim skloništem kod crkve Uznesenja BDM u Širokom Brijegu, a zatim će biti održana sveta misa.

Kopirati
Drag cursor here to close