Reis Kavazović ugostio Plenkovića: ''Hvala Hrvatskoj''

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj društvenoj i političkoj situaciji, te je još jednom potvrđena opredijeljenost Bosne i Hercegovine i Bošnjaka ka europskim i NATO integracijama.
Kultura / Vjera | 22. 01. 2024. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića je u Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice posjetio premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković sa izaslanstvom.

Nakon dobrodošlice premijeru Plenkoviću i hrvatskom izaslanstvu, reisul-ulema je zahvalio na podršci koju Vlada Republike Hrvatske pruža Bosni i Hercegovini, ukazavši na značaj dobrih odnosa između ove dvije prijateljske države.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj društvenoj i političkoj situaciji, te je još jednom potvrđena opredijeljenost Bosne i Hercegovine i Bošnjaka ka europskim i NATO integracijama.

Premijer Plenković je naglasio da je Vlada Republike Hrvatska partnerska i prijateljska u odnosu prema Bosni i Hercegovini.

Također, dodao je i da će se Republika Hrvatska aktivno zalagati za europski put Bosne i Hercegovine.

Sudionici sastanka usuglasili su se da se odnosi dvije države, kao i odnosi Bošnjaka i Hrvata, trebaju nastaviti unaprijeđivati kroz izgradnju međusobnog povjerenja i međureligijskog dijaloga.

Na kraju susreta, premijeru Plenkoviću reisul-ulema je uručio Monografiju multimedijalne izložbe ''Pod nebom vedre vjere - Islam i Europa u iskustvu Bosne'' te je najavljeno skoro postavljanje izložbe i u Zagrebu.

Sastanku su nazočili predsjednik Sabora Islamske zajednice Edhem Bičakčić, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Muhamed Jusić, direktor Uprave za obrazovanje i znanost Dževad Hodžić i šef Ureda reisul-uleme Rifat Fetić.

Kopirati
Drag cursor here to close