Mostar

Predavanje za mlade: ''Imaju li Kršćani i danas moć mijenjati svijet?''

Predavanje će se održati u župi sv. Tome Apostola na Bijelome Brijegu u Mostaru, u utorak, 9. studenoga, poslije večernje mise.
Kultura / Vjera | 08. 11. 2021. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do sada su u okviru Tropletovih dana kulture u suradnji s župom sv. Tome Apostola na Bijelom Brijegu priređivana predavanja za mlade i studente (Studentski utorak) koje su redovito održavale osobe koje su se istaknule svojim radom s mladima i imaju im što reći.

Ove godine, gost predavač biti će pater Ike Mandurić, svećenik isusovac. Pater Ike je duhovni poziv odabrao u zreloj dobi, u 37. godini života. Prije toga diplomirao je arhitekturu, u isusovački novicijat stupio je 1999., a za svećenika je zaređen 2009. godine. On uvijek propovijeda i govori nadahnuto, te iskreno i otvoreno komentira aktualne teološke i društvene teme što oduševljava njegove slušatelje a posebno mlade.

Tema ovoga predavanja će biti ''Imaju li Kršćani i danas moć mijenjati svijet?'' s podnaslovom ''Možemo li još išta osim same molitve?''. Kroz predavanje p. Ike će ponuditi moguće odgovore na cijeli niz pitanja koja se otvaraju kad se postavimo pitanje/a iz naslova. Predavanje će biti obogaćeno prigodnim glazbenim sadržajem.

Prije predavanja pater Ike će u 18 sati predvoditi sveto misno slavlje i održati kratku propovijed. Predavanje će se održati u župi sv. Tome Apostola na Bijelome Brijegu u Mostaru, u utorak, 9. studenoga, poslije večernje mise.

''Pozivamo studente i mlade, ali i sve zainteresirane da nam se pridruže na misnom slavlju i predavanju a zatim i na ugodnu druženju nakon predavanja'', priopćio je HKZ Troplet.

Kopirati
Drag cursor here to close