"Velike prijetnje svijetu"

Patrijarh Kiril: Molimo se Gospodinu da urazumi luđake koji žele uništiti Rusiju

"Danas je tako tjeskobno vrijeme, ali vjerujemo da Gospodin neće napustiti rusku zemlju...", kazao je čelnik Ruske pravoslavne crkve.
Kultura / Vjera | 20. 01. 2023. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik Ruske pravoslavne crkve je jučer upozorio da će svaki pokušaj uništenja Rusije značiti kraj svijeta.

"Danas postoje velike prijetnje svijetu, našoj zemlji i cijelom čovječanstvu", rekao je patrijarh Kiril na bogoslužju povodom blagdana Bogojavljenja, vjerskog praznika u spomen na krštenje Isusa Krista.

"Želja da se porazi Rusija danas je poprimila vrlo opasne oblike. Molimo se Gospodinu da urazumi luđake i pomogne im da shvate da će svaka želja za uništenjem Rusije značiti kraj svijeta", dodao je Kiril. Dodao je da Rusija posjeduje moćno oružje i ljude koji imaju snažnu želju da pobijede.

"Danas je tako tjeskobno vrijeme, ali vjerujemo da Gospodin neće napustiti rusku zemlju... da će Rusija imati snage... zaštititi svoju zemlju i svoje ljude", zaključio je čelnik Ruske pravoslavne crkve, prenosi turski Anadolu Agency (AA).

Patrijarh Kiril se smatra gorljivim zagovornikom ruske invazije na Ukrajinu. Postojanje dobrih odnosa između Kremlja i Crkve je potvrdio i sam ruski predsjednik Vladimir Putin kad je na pravoslavni Božić zahvalio Ruskoj pravoslavnoj crkvi na njenoj ulozi u društvu.

Kopirati
Drag cursor here to close