Kao angažiranje plaćenog ubojice

Papa Franjo o pobačaju: Ne radi se o pitanju vjere, nego o pitanju čovjeka

Papa Franjo usporedio pobačaj s angažiranjem plaćenog ubojice
Kultura / Vjera | 25. 05. 2019. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo je rekao da se, kada je posrijedi zabrana pobačaja, ne radi o pitanju vjere, nego o pitanju čovjeka, dodajući da bi se čin pobačaja mogao usporediti s angažiranjem plaćenog ubojice.

Je li zakonito uništiti ljudski život kako bi se riješio problem? Je li dopušteno unajmiti plaćenog ubojicu da riješi taj problem? Ne pozivajte se na vjeru u nečemu u čemu bi se u prvi plan trebao staviti čovjek, rekao je Franjo.

Argentinski Papa govorio je pred sudionicima simpozija na kojemu se raspravljalo o borbi protiv medicinski indiciranog pobačaja kojemu se pribjegava kada se tijekom trudnoće otkriju teške malformacije fetusa, piše HIna.

Ni za jedno ljudsko biće ne može se kazati da nije stvoreno za život, kazao je Papa, “čak i kad je nerođeno dijete osuđeno na skoru smrt”.

U takvim slučajevima briga za teško bolesno dijete nije uzaludna, već pomaže roditeljima da se suoče s tugom te da o tomu ne razmišljaju kao o gubitku, već kao o jednoj životnoj fazi.

To će dijete zauvijek ostati u njihovim životima da bi ga oni mogli voljeti, rekao je Sveti Otac.

Umjesto da se predlaže medicinski indiciran pobačaj, Papa smatra da bi trebalo stvoriti “mrežu ljubavi”, što bi omogućilo da se spriječi strah od bolesti i patnje i da se obitelj ne osudi na izolaciju. U listopadu 2018. Papa je pobačaj usporedio s angažiranjem plaćenog ubojice, potaknuvši brojne reakcije javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close