Zabrana okupljanja

Otkazuju se audijencije u Vatikanu, u posljednja 24 sata umrla 41 osoba u Italiji

Vatikan je priopćio u četvrtak da surađuje s talijanskim vlastima na koordiniranju mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa u toj državi
Kultura / Vjera | 05. 03. 2020. u 21:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatikan je priopćio u četvrtak da surađuje s talijanskim vlastima na koordiniranju mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa u toj državi, gdje se papa Franjo oporavlja od prehlade.

Glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni odbio je pojasniti eventualne mjere. Izgleda vjerojatno da će Vatikan suspendirati papine tjedne audijencije, uzimajući u obzir talijansku zabranu velikih okupljanja i preporuke ljudima da ostanu osvojeni na jedan metar.

Nekoliko ranije planiranih vatikanskih konferencija otkazano je ili odgođeno.

Jedan vatikanski dužnosnik smješten je u zaštitnu karantenu u Francuskoj nakon što je svećenik iz francuske crkve u Rimu testiran pozitivno na virus kada je doputovao tamo. Dužnosnik, koji nije bolestan, živi u istoj crkvi.

Bruni je kazao da 83-godišnji papa nastavlja s ''pozitivnim oporavkom'' od prehlade koja ga je prinudila da otkaže nekoliko službenih audijencija i da propusti tjedan dana dugo duhovno odmaranje, prenosi Associated Press.

Broj mrtvih u Italiji skočio je na 148

Talijanska vlada je u srijedu naredila zatvaranje svih škola i fakulteta nakon što se virus proširio na 19 od ukupno 20 regija.

Prema najnovijim podacima objavljenima u četvrtak kasno poslijepodne, broj mrtvih u Italiji skočio je na 148, što znači da je u posljednja 24 sata umrla 41 osoba, što je najviše od izbijanja epidemije u toj državi.

Broj zaraženih dosegnuo je 3.296.

Također je potvrđeno da će se sva sportska događanja, uključujući i utakmice Serie A, odigrati iza zatvorenih vrata i bez publike, a tako će ostati sve do 3. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close