U kripti Franjevačke crkve

Mostar: Otvorena izložba ''Euharistijska čuda diljem svijeta''

Napravio je tako pregled 136 priznatih euharistijskih čuda u svijetu koja su se dogodila tijekom različitih razdoblja u povijesti.
Kultura / Vjera | 23. 09. 2022. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Župe svetih Petra i Pavla i Franjevačkog svjetovnog reda mjesno bratstvo Mostar u kripti Franjevačke crkve u Mostaru u četvrtak je otvorena izložba ''Euharistijska čuda diljem svijeta''.

Foto: PR / Izložba u kripti Franjevačke crkve u Mostaru

Autor izložbe je jedan od najmlađih blaženika Katoličke crkve Carlo Acutis koji je preminuo u svojoj 15 godini nakon bolesti leukemije. On je na mrežnoj stranici koju je sam stvorio nekoliko mjeseci prije smrti prikupio podatke o svim euharistijskim čudima u svijetu, dokumente koji su dokaz da se radi o nadnaravnim događajima kao i slike te je sve klasificirao po lokalitetima.

Foto: PR / Izložba u kripti Franjevačke crkve u Mostaru

Napravio je tako pregled 136 priznatih euharistijskih čuda u svijetu koja su se dogodila tijekom različitih razdoblja u povijesti, radi se o pravom virtualnom muzeju koji je dostupan on line a sama izložba prošla je pet kontinenata.

O njegovom životu objavljena je i knjiga pod nazivom ''Euharistija moja autocesta za nebo'' koja je izišla iz tiska 2007. godina i prevedena je i na hrvatski jezik. Preminuo je 12. listopada 2006. te je pokopan u Asizu zbog njegove posebne privrženosti svetom Franji.

Foto: PR / Izložba u kripti Franjevačke crkve u Mostaru

Njegovo tijelo je izloženo u staklenom sarkofagu u crkvi u Asizu gdje već dolaze brojni štovatelji odati mu počast. Izložba u Mostaru dio je programa pripreme za blagdan svetog Franje koji se obilježava 4. listopada te će se nastaviti u nedjelju pobožnošću devetnice.

Izložba je za sve posjetitelje otvorena od 17 do 19 sati u petak 23. rujna i subotu 24. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close