107. godišnjica rada

Merhamet Tomislavgrad organizirao Humanitarni koncert

U povodu 107. godišnjice rada Muslimanskog dobrotvornog društva Merhameta, H. O. Merhamet Tomislavgrad sinoć je organizovao Humanitarni koncert u kino dvorani KIC-a u Tomislavgradu.
Kultura / Vjera | 29. 02. 2020. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 107. godišnjice rada Muslimanskog dobrotvornog društva Merhameta, H. O. Merhamet Tomislavgrad sinoć je organizovao Humanitarni koncert u kino dvorani KIC-a u Tomislavgradu.

Dvorana je bila prepuna posjetitelja, voditelj je bio poznati Enver Šadinlija, a prigodni program oduševio je brojne posjetitelje i posebne goste. Atmosfera je bila svečana.

Na početku programa sve posjetitelje je pozdravio Halil Hodžić, tajnik Osnovnog odbora Merhameta Tomislavgrad.

Foto: PR / Humanitarni koncert u kino dvorani KIC-a u Tomislavgradu

Posebno je pozdravio Amera ef. Jugu glavnog imama Medžlisa Duvno/Tomislavgrad, predstavnik Regionalnog odbora Merhameta Mostar Mithada Brkana, duvanjskog gvardijana fra Sretana Ćurčića, roškog župnika i voditelja Humanitarne udruge “Kap ljubavi” fra Jozu Radoša-Đoku, predsjednika OV Tomislavgrad Luku Krstanovića i pomoćnika načelnika Ivicu Šarca.

Hadžić je kazao kako je jako dobra suradnja Merhameta s Općinom u Tomislavgradu i zahvalio svima na podršci.

Zahvalio je i svim sponzorima /pokroviteljima koji si podržali večerašnji Koncert: PC Prodex Tomislavgrad, OV Tomislavgrad, Ljekarna Đivić, Alfaplast d.o.o Tomislavgrad , Mesnica Đugum, Zlatarna Aida, Zejna Dervić, Edin Kukić i Mersad Đugum iz Oplećana.

Prisutnim se obratio glavni imam Amer ef. Jugo, istaknuvši kako je glavna zadaća Merhameta dobročinstvo, dakle činiti dobra humana djela i širiti ljubav među ljudima, pomagati slabijima.

Foto: PR / Humanitarni koncert u kino dvorani KIC-a u Tomislavgradu

U ime Općine Tomislavgrad prisutne je pozdravio Luka Krstanović, koji je naglasio dobro suradnju s Merhametom i IZ u u Tomislavgradu.

Direktor RO Merhameta Mostar Mithad Brkan istaknuo je rezultate koje je Merhamet ostvario u 2019. godini, te pozvao mlade da se priključe Merhametu i čine dobro ljudima.

Sidik Aždahić tajnik MDD Merhamet uručio je zahvalnice i monografije pokroviteljima i svima koji su sve ove godine pomagali rad Merhameta u Duvnu.

Nakon toga je uslijedio kulturno-umjetnički program u kojemu su nastupili: Hasiba Agić, Sejo Pitić, Orkestar Damira Galijaševića i Nezim Memić, te domaćini KUD omladinskog udruženja “Sehara” Tomislavgrad i Hor Medžlisa Islamske zajednice  Duvno/Tomislavgrad.

Atmosfera u dvorani je bila slavljenička, izvođači su pjesmom i igrom oduševili brojnu publiku, a prigodnim doskočicama sve je zabavljao i voditelj Šadinlija.

Duvnjaci su dugim i toplim pljeskom nagradili sve izvođače i sve sudionike ovog lijepog, prigodnog Koncerta.

Koncert je bio humanitarnog karaktera, prihod od ulaznica uručit će se socijalno ugroženim obiteljima, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close