Sačuvati mir

Kavazović: BiH ima puno prijatelja, ali i dušmana

"Kada imamo mir i kada znamo da to nitko neće narušiti važno je onda pokrenuti i dijalog. To je poruka koju smo poslali", rekao je Kavazović.
Kultura / Vjera | 16. 11. 2021. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U rezidenciju američkog veleposlanika u utorak su na razgovore stigli i Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema u BiH, ali i nadbiskup vrhbosanski Tomo Vukšić i Jakob Finci, predsjednik Židovske zajednice u BiH.

Oni su razgovarali s Derekom Cholletom, višim političkim savjetnikom američkog državnog tajnika Anthonyja Blinkena. 

Reis Kavazović je rekao nakon sastanka da je najvažnije da se sačuva mir u BiH te da svi moraju biti uključeni, prenosi "Avaz".

"Kada imamo mir i kada znamo da to nitko neće narušiti važno je onda pokrenuti i dijalog. To je poruka koju smo poslali", rekao je Kavazović.

Istaknuo je da BiH ima puno prijatelja, a ima i dušmana kao i svaka zemlja.

"BiH ima dovoljno unutarnje snage da sačuva mir, ali i prijatelja koji će joj pomoći u tome. Mi smo jedni drugima najpreči i nitko nam nije važniji od naših sudjeda. Osnova Bosne i Hercegovine su dobrosusjedski odnosi. To je najvažnije", rekao je kavazović.

Dodao je da što se tiče povratnika u RS, kada god netko dira u tu živu ranu, to je necivilizacijski.

"Povratnicima je sigurno najteže. Smatram da imamo svi odgovornosti da njihov život provedu u miru. Želim kazati da će biti odgovorni oni koji svojim riječima žele da se unese nemir u BiH. Ljudi očito nisu svjesni toga. Mislim da smo na tom putu i to moramo zaustaviti", istaknuo je Kavazović.

Kopirati
Drag cursor here to close