Svečano slavlje

Katolička Crkva u BiH bogatija za 11 svećenika

Kardinal Puljić zamolio je mladomisnike da kao mlada generacija svećenika unesu nadu i svjetlo evanđelja među ljude koje budu susretali.
Kultura / Vjera | 29. 06. 2021. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadbiskup vrhbosanski metropolita Vinko kard. Puljić u katedrali Srca Isusova u Sarajevu za svećenike je zaredio 11 đakona.

Naime, na đakoni su zaređeni na svetkovinu apostolskih prvaka Petra i Pavla.

"Naša je snaga u ispovijedanju Krista Boga živoga. Apostolski prvaci su potpisali vjeru krvlju. Hoće li od nas tražiti da potpisujemo krvlju to ne znam, ali trebat ćete podnijeti žrtvu. Ne može se ništa vrijedno uraditi u životu bez žrtve, ali dok budete voljeli zvanje, Krista i Crkvu vi ćete se ostvarivati", kazao je kard. Puljić.

Kardinal je zamolio mladomisnike da kao mlada generacija svećenika unesu nadu i svjetlo evanđelja među ljude koje budu susretali.

Za Vrhbosansku nadbiskupiju su zaređeni: vlč. Domagoj Matijević, vlč. Ivan Matijević i vlč. Ivan Mijać; a za Bosnu Srebrenu: fra Antonio Baketarić, fra Antonio Gašić, fra Dario Matanović, fra Fabio Badrov, fra Josip Jazvić, fra Nikola Matošević, fra Zdenko Frljić i fra Zoran Topalović.         

Mladomisnici su podijelili svoj blagoslov nazočnima, a kardinal im je podijelio dozvole za ispovijedanje koje važe do rujna 2022. i svjedočanstvo kao podsjetnik na ređenje.

Euharistiji je nazočilo mnoštvo bogoslova, redovnica, kao i rodbina te župnici i vjernici župa iz kojih dolaze ređenici.

Kopirati
Drag cursor here to close