Ljuti roditelji

Isprika talijanske Crkve nakon što je biskup rekao djeci 'Djed Božićnjak ne postoji'

Biskup Antonio Stagliano navodno je na istom vjerskom događaju rekao da je crveno odijelo Djeda Božićnjaka odabrala Coca-Cola zbog reklame, objavili su talijanski mediji.
Kultura / Vjera | 12. 12. 2021. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Katolička biskupija na Siciliji ispričala se roditeljima nakon što je njihov biskup navodno rekao skupini djece da Djed Božićnjak, odnosno Djed Mraz ne postoji, prenio je BBC.

Biskup Antonio Stagliano navodno je na istom vjerskom događaju rekao da je crveno odijelo Djeda Božićnjaka odabrala Coca-Cola zbog reklame, objavili su talijanski mediji.

Ti su komentari razljutili roditelje.

U isprici, velečasni Alessandro Paolino iz biskupije Noto rekao je da je biskup htio istaknuti pravo značenje Božića.

Također, rekao je Paolino, biskup je htio skrenuti pozornost na priču o sv. Nikoli, prvotno nadahnuće za figuru Djeda Božićnjaka, poznatog po darovanju siromašnih, prenosi Hina.

“Prije svega, u ime biskupa, izražavam žaljenje zbog te objave koja je izazvala razočaranost u najmanjima i želim naglasiti da su nakane monsinjora Stagliana bile posve drukčije”, napisao je velečasni u objavi na Facebook stranici biskupije.

Paolino, direktor za komunikacije biskupije Noto, rekao je da je biskup želio da djeca “razmisle o značenju Božića” kazavši da je datum postao poznat po konzumerizmu.

“Ako možemo izvući pouku svi mi, mladi i stari, iz života sv. Nikole… to je ovo: manje darova za ‘konzumiranje’ i više ‘darova’ za dijeljenje”, ističe se u izjavi.

U intervjuu za list La Repubblica, biskup je objasnio da nije rekao djeci da Djed Božićnjak ne postoji, nego da je potrebno “razlikovati što je stvarno a što ne”.

“Pojavila se stvarna činjenica, naime da Božić više ne pripada kršćanima”, rekao je. “Božićna atmosfera ispunjena reklamama i kupovinama zauzela je mjesto Božića”, poručuje biskup.

Kopirati
Drag cursor here to close