Iskazan interes

Javni poziv Grada za korištenje kućica tijekom manifestacije ''Ramazan u Mostaru''

Ramazan u Mostaru 2023, održat će se u razdoblju od 23.3.-21.4.2023.godine, gdje je planirano održavanje više kulturnih i umjetničkih sadržaja.
Kultura / Vjera | 06. 03. 2023. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar i Centar za kulturu u suradnji s Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod“, te ustanovama Muzej Hercegovine, Kulturni centar Mostar- Sjever i Dom kulture Blagaj nastavlja i u 2023.godini s organizacijom manifestacije „Ramazan u Mostaru“.

Grad Mostar je objavio Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda za vrijeme trajanja manifestacije „Ramazan u Mostaru 2023“, te očekiva ponude fizičkih i pravnih osoba.

Ramazan u Mostaru 2023, održat će se u razdoblju od 23.3.-21.4.2023.godine, gdje je planirano održavanje više kulturnih i umjetničkih sadržaja.

I ove godine manifestacija „Ramazan u Mostaru“ će ponuditi bogat kulturni, duhovni i turistički program i doživljaj vrijednosti Ramazana na otvorenom prostoru u Mostaru. Sadržaji manifestacije planirani su u Ulici braće Fejića, na Trgu Musala, u ustanovama kulture Grada Mostara, te u okruženju Starog grada i Starog mosta.

Mostarce i posjetitelje Mostara u Ulici braće Fejića očekuju sadržaji u posebno osvjetljenom okruženju s modularnim objektima u kojima će biti ponuda hrane i pića, s velikim akcentom na tradicionalne kolače, slastice, bosanskohercegovačku kavu, ponudu autohtonih mostarskih suvenira i rukotvorina, te sve ono što ide u skladu s tradicijom.

Planirana manifestacija ima za cilj promociju kulturoloških vrijednosti Bošnjaka u Mostaru, te kroz prijateljske susrete i druženja predstavljanje kulturnih i vjerskih vrijednosti svim dobronamjernim ljudima cijele zemlje i svijeta. Razdoblje mjeseca ožujka i travnja, kada su dani mjeseca ramazana i Bajrama, u Mostaru, su dani ugodnog i lijepog vremena, što je prilika za poziv svim građanima i posjetiteljima Mostara da uživaju u njegovim vrijednostima- povijesnom i arhitektonskom naslijeđu, prirodnim ljepotama, kulturološkim specifičnostima I kozmopolitskom duhu.

Detaljan program koji ćemo uskoro predstaviti javnosti će sadržavati kulturne i umjetničke nastupe, koncerte duhovne muzike, koncerte sevdaha, različite promocije knjiga, izložbe umjetničkih radova, zajedničke iftare, te niz događaja na više mjesta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close