MO i OS BiH

Galić, Jerkić i nadbiskup Vukšić predvodili hodočasnike iz BiH u Mariji Bistrici

Hodočašće u Mariji Bistrici tradicionalno se održava u organizaciji Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske, a ove godine hodočasti više od 40 pripadnika MO i OS BiH.
Kultura / Vjera | 01. 10. 2023. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Slaven Galić, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-bojnik Ivica Jerkić i vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons.

Tomo Vukšić danas, 1. listopada predvodili su pripadnike Ministarstva obrane BiH i Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH na 31. nacionalnom hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u svetištu Majke Božje Bistričke, u Republici Hrvatskoj.

Foto: PR

Hodočašće u Mariji Bistrici tradicionalno se održava u organizaciji Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske, a ove godine hodočasti više od 40 pripadnika MO i OS BiH. Kao zapovjednik 31. Vojnog hodočašća iz BiH imenovan je pukovnik Fabijan Martić.

U euharistijskom slavlju na prostoru Crkve na otvorenom, blaženog Alojzija Stepinca, sudjelovali su vojnici, policajci i ratni veterani iz više prijateljskih zemalja, a koncelebriranu svetu Misu predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan.

Foto: PR

Hodočašće u Mariju Bistricu za pripadnike MO i OS BiH svake godine organizira Ured katoličkog dušobrižništva MO BiH, na čelu s vojnim biskupom mons. Tomom Vukšićem.

Dan ranije, službeno izaslanstvo MO i OS BiH posjetilo je Vojni ordinarijat RH gdje se susrelo sa vojnim ordinarijem u RH msgr. Jurom Bogdanom.

Kopirati
Drag cursor here to close