Bajram

Bajramski prijem mostarskog muftije

''Vjera nas uči da jačamo međusobno povjerenje, da gradimo mostove ljubavi i zajedništva'', poručeno je s prijema.
Kultura / Vjera | 10. 07. 2022. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni bajramski prijem mostarskom muftije mr. Salem ef. Dedovića na terasi  Centru za kulturu Grada Mostara u subotu je okupio brojne dužnosnike vjerskog, političkog, kulturnog i uopće javnog života u Hercegovini. Prijemu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, izvršne i zakonodavne vlasti kao i predstavnici  nevladinih udruženja, priopćeno je iz Muftijstva mostarskog.

Muftija Dedović je istaknuo da blagdan Kurban-bajram objedinjuje u sebi univerzalne vrijednosti.    

Foto: PR / Bajramski prijem mostarskog muftije

''Vjera nas uči da se uzdignemo iznad vlastitih interesa i da afirmiramo zajednički pristupu činjenju dobrih, Bogu dragih djela, da jačamo međusobno povjerenje, da gradimo mostove ljubavi i zajedništva, da pogledamo sve koji su u bilo kakvoj potrebi. Slijeđenjem tih putokaza i principa dajemo izniman doprinos našem cjelokupnom društvu i životu uopće, ispunjavajući individualnu, ali i zajedničku odgovornost'', poručio je muftija Dedović.

Poruku u ime biskupa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanjske biskupije Petra Palića uputio je Generalni vikar don Nikola Menalo.

''I u vremenu u kojem mi živimo najbolje je ostati na onoj Božjoj, Božju poslušnost imati uvijek u sebi i gdje god se kretali u ovome svijetu da uvijek pronosimo radost i sreću kako su to činili ljudi spomenuti u svetim knjigama'', kazao je Menalo.

Foto: PR / Bajramski prijem mostarskog muftije

U bjaramskoj čestici mostarskom muftiji i muslimanima na području Muftijstva episkop Zahumsko-hercegovačke i primorske Eparihje vladika Dimitrije izrazio je nadu da će ovakvi susreti pomoći u pronalaženju iskrenog dijaloga među pripadnicima objavljenih religija.

U oficijelnom dijelu prijema pročitana je i čestitka Hercegovačke franjevačke provincije koju je potpisao fra Iko Skoko.

 

    

Kopirati
Drag cursor here to close